„KLUBOVANJE“ U SRCU ZAGREBA

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Stigli su ljepši dani, a samim time dobivamo veću želju za izlascima. Iako se bliže ispitni rokovi, zabava i druženje su neizostavni dio sve dužih dana te sve toplijih noći. Zagreb po tom pitanju nudi brojne mogućnosti. Klubova je beskonačno mnogo, a svaki od njih nudi različitu glazbu, događaje i ambijent. Iz tog razloga svaka se osoba može pronaći u izboru nekog kluba sukladno time što sluša i kakvu vrstu zabave voli. Upoznati smo sa „studentskim“ klubovima na Savi, no kakve mogućnosti nudi sami centar Zagreba? Na Trgu bana Josipa Jelačića potrebno je samo okrenuti se za 360 stupnjeva i svaki vas smjer vodi prema nekom klubu. U ovom ćemo članku predstaviti četiri popularna zagrebačka noćna kluba koji se nalaze u samom srcu Zagreba.

Pixabay

Pixabay

Na samo 100 metara od Jelačićeva kipa nalazi se klub/night bar Johann Franck. Ova kavana s modernim unutarnjim uređenjem ne samo što pruža dobar noćni izlazak već se u popodnevnim satima može popiti odlična kava. Prostor je velik i prostire se na čak dva kata. No, što je to tako posebno u Johannu Francku? Čaroliju ovoga kluba čine njihovi organizirani događaji koji vraćaju duh prošlosti. Ako ste se ikad htjeli prerušiti u damu ili gospodina 20-ih godina prošlog stoljeća, ovo je prava prilika jer kostimirani događaji u Johannu Francku organiziraju se vrlo često. Jedan od nadolazećih jest Great Gatsby: Swing Bling, 30.ožujka 2017.godine. S obzirom na tematiku, takva je i vrsta glazbe. Elvis Presley, Amy Winehouse, strana glazba 80-ih i devedesetih, ali i današnja popularna glazba, sve je to dio aranžmana Johanna Francka i njegovih događaja.

U Petrinjskoj ulici, oko 200 metara dalje od centra, smjestila su se dva vrlo popularna kluba koja nude potpuno drugačiju vrstu glazbe. Prvi od njih je Opera. Ovaj je klub atraktivan za sve one koji vole popularnu stranu glazbu današnjice. Uređen je vrlo elitno, s velikim plesnim podijem i VIP separeima na katu. Opera je ugostila mnoge poznate DJ-e, a također je vrlo aktivna u organizaciji raznih eventa skoro svaki petak. U ovome se klubu puštaju sve vrste elektroničke glazbe, R&B-a i Hip Hop-a. Nadolazeći događaj je „Bey VS RiRi“, 31.ožujka 2017.godine. Ako ste željni glazbe dviju američkih R&B diva, ovo je događaj za vas.

Pixabay

Pixabay

Drugi noćni klub samo vrata do Opere jest Ritz. Prostor je nešto manji od Opere, ali je i dalje vrlo lijepo uređen. Njegova prednost u odnosu na Operu je ta što je ulaz besplatan dok se za njegovu susjedu ulaz naplaćuje 20 kn. Ovaj je klub namijenjen za sve one koji vole domaću i narodnu glazbu. U takvim je klubovima mix kroz večer sljedeći: do ponoći ili jedan ujutro se pušta strana popularna glazba, a zatim počinju „cajke“. Ljubitelji narodne glazbe, ali i dobrog R&B-a na ovoj lokaciji mogu iskušati oboje- hodom od Opere do Ritza ili obrnuto u samo tri koraka.

Posljednji na ovoj listi je History bar koji se smjestio na Tkalčićevoj ulici oko 700 metara od centra. Taj je lokal poznat kao prostrani kafić, teško ga je promašiti šetajući se po Tkalči. Ipak, History nudi odlične noćne izlaske. Bar se prostire na četiri etaže od koje je jedna noćni klub. Prostor je manji od prethodnih klubova, ali zato je intimnija atmosfera koju prati dobra glazba. History bar organizira i koncerte pa su tako nastupali Gazde, Marijan Ban i ostali. U klubu se pušta dance glazba, domaća glazba te „trash“, odnosno hitovi ranih 2000-ih. Popodnevna kava u Historyju se može zamijeniti noćnim izlaskom jer zabave ne nedostaje.

 

Točne lokacije navedenih klubova pogledajte na karti:

 

Lucija Vogrinc

 

Izvor:

http://vikendplaner.info/ideje/nocni-klubovi-za-odlican-provod-u-gradu-zagrebu-pogledajte-nas-popis-2457.html

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.