Kraj još jedne velike karijere

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

“Trebao sam prestati zabijati prije 4 ili 5 godina, ali sam nastavio igrati. Tek nakon što sam razgovarao s obitelji zaključio sam da je vrijeme da okončam ovu predivnu karijeru”, rekao je Luca Toni, koji će sljedećeg vikenda zaključiti svoju impresivnu nogometnu karijeru dugu 22 godine.

Luca Toni rođen je 1977, a svoju bogatu  nogometnu karijeru započeo je u Modeni. Mnogo godina igrao je u talijanskoj Serie B i Serie C1. Prvi puta u Serie A nastupao je 1999. godine sVicenzom. Jedno vrijeme igrao je i sa čuvenim Robertom Baggiom nakon čega je ostvario svoj prvi veliki transfer u Fiorentinu. U Firenzi postao je najbolji strijelac Serie A te je odveo Fiorentinu u Ligu prvaka. 2007. Potpisao je četverogodišnji ugovor s njemačkim velikanom Bayern Münchenom, a došao je kao veliko pojačanje zajedno sa Franckom Riberyjem.

Izvor: theguardian.com

Izvor: theguardian.com

U Njemačkoj je osvojio ligu, kup i superkup, a predvodio je Bayern do polufinala kupa UEFE. Nakon Njemačke avanture, imao je i kratki izlet u Dubai gdje se nije dugo zadržao.Potom vratio se u Italiju, gdje je još igrao za Romu, Juventus, Genou i Hellas Veronu, gdje igra i danas. Trenutno je na brojci od 47 pogodaka u 94 nastupa, a golom u prošlom kolu srušio je talijanskog prvaka i svoj bivši klub Juventus.

Izvor: topnews.in

Izvor: topnews.in

Za talijansku nogometnu reprezentaciju debitirao je 2004. godine u prijateljskoj utakmici protiv Islanda, a prvi pogodak postigao je protiv Norveške. Nastupio je na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006. i na Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj. Za talijansku reprezentaciju zabio je ukupno 16 pogodaka u 47 nastupa.
Toni je bio respektabilan strijelac, a to dokazuju nagrade koje je osvojio. Bio je najbolji strijelac Bundeslige, Serie B, Serie A, kupa UEFE i Europska zlatna kopačka.

Tin Budi

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.