KRIZA NA RELACIJI TRUMP – DOHA

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Američki su mediji otkrili za tajni sastanak između Jareda Kushnera, zeta američkog predsjednika te ministra financija za Katar. Taj sastanak bio je neuspješan pokušaj da zadrže investicijski posao koji je uzrokovao krizu u Kataru te se dogodio prije nekoliko tjedana.

Kako su opisali sa stranice „ The Intercept” u izvješću objavljenom u petak, Charles Kouchner i katarski ministar Ali Shareef Al Emadi, sastali su se u New Yorku krajem travnja 2017. godine kako bi razgovarali o mogućnostima financiranja oca nekretnina i tvrtki pod vlasništvom Kouchner od strane Katra.

Izvor: Pixabay.com

U izvješću se navodi da je sastanak održan u St. Regis Hotel u nazočnosti suradnika iz obiju strana, a te je trajao oko 30 minuta. Drugi sastanak, koji je bio sljedeći dan bez sudjelovanja ministra Emadia, nije doveo do rezultata.

Nakon mjesec dana bilo je čudno što se odjednom pogoršao diplomatski odnos između Katra i zemalja poput: Saudijske Arabije, UAE-a, Bahreina i Egipta.Zna se da su te zemlje podržale Jareda Kouchnera, koji ima prijateljski odnos sa Saudijskim prijestolonasljednikom Mohammedom bin Salmanom.

Američka mreža „NBC” izvijestila je u petak da su dužnosnici iz katarske vlade posjetili SAD krajem siječnja i početkom veljače s namjerom da predaju američkim vlastima dokaze o pogoršanju odnosa koje su prouzročili njihovi susjedi iz država Zaljeva u suradnji s Kouchnerom na štetu svoje zemlje.”

Prema izvješću, ovo nije bio prvi sastanak u kojem je Charles Kushner tražio novac od države, ali je to bio prvi sastanak gdje je tražio financiranje svog ugovora izravno s ministrom Katra. Kouchner je pokušao pridobiti financije od Hamad bin Jassim Al-Thania, koji je bio bivši premijer i bivši ministar vanjskih poslova Katra. Kad je Hamad bio na vlasti, bio je spreman uložiti oko 500 milijuna $, ali dogovor na kraju nije uspio jer Kushner nije osigurao dodatna sredstava iz drugih izvora.

Također, u izvješću je istaknuto da su informacije o izravnoj komunikaciji između obitelji Kouchner takve da Jared zadržava značajan udio u vlasništvu tvrtke, koja se nalazi Katru. Samim time, američka obavještajna služba je otkrila da su službenici iz četiri zemlja ( Ujedinjeni Arapski Emirati, Kina, Izrael i Meksiko) raspravljali kako bi mogli iskoristiti Jaredove investicije u nekretnine kao sredstvo lobiranja za utjecaj na službenu politiku SAD-a.

 

Hussam Fadhel

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.