Krizna komunikacija: Maminih desetak propuštenih poziva

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Dio lekcija iz odnosa s javnošću svakog PR studenta uključuje i temu krizne komunikacije. O njoj možemo čuti na predavanjima, ali i na aktivnostima poput konferencija, radionica i seminara. Međutim, ono što o njoj najčešće možemo čuti jest kako je riječ o iznimno zahtjevnom postupku koji se ne može naučiti, za njega su potrebne godine i godine iskustva.

Foto: pixabay.com

Drugim riječima, studenti mogu učiti o kriznoj komunikaciji, ali to im ne može pomoći u rješavanju problema. Vjerojatno sve zagovaratelje takvog mišljenja pamćenje loše služi jer se upravo u studentskoj dobi rješavaju neke od najvećih kriza ikada. Na primjer, propuštanje 13 maminih poziva za redom. Zato prolazimo sve točke plana krizne komunikacije kako bili spremni za takvu situaciju, ako je to uopće moguće.

Budi spreman na krizu

Budimo iskreni, propuštanje maminih poziva vjerojatno ti se dogodilo više puta u životu i dosad vjerojatno imaš neku strategiju za ublažavanje štete. Ako nemaš krajnje je vrijeme da ju osmisliš, možda čak i zapišeš. Djeluje dramatično, ali nitko ne ostane posve miran kad vidi prikaz maminih propuštenih poziva. Zato je šalabahter za takvu priliku dobra ideja.

Nađi krizni komunikacijski tim

Uvijek je dobro imati podršku u pokušajima smirivanja uzrujane mame. Bilo da je riječ o tati koji ima malo više razumijevanja za nejavljanje, bilo bratu ili sestri koji mogu pokušati odgoditi katastrofu ometanjem većeg broja maminih poziva.

Priprema

Neka pripreme počnu što prije i neka svatko zna koja su njegove uloge i zaduženja. Drugim riječima, šalabahtere iz prvog koraka moraš podijeliti i drugima. Proba svako malo dobro je rješenje za mogući zaborav komunikacijskog plana.

Provedba

Tek sada je zapravo došlo do krizne situacije, mama je nanizala svoje pozive i počinje provedba komunikacijskog plana. Svaka prethodna priprema sad dolazi do izražaja i olakšava komunikaciju. Odnosno, manje ljutnje s mamine strane.

Analiza

Preživjeli ste krizu i mamin bijes. Nakon kratkog oporavka vrijeme je za analizu situacije i rješavanja problema. Razmislite što je bilo dobro, što nije funkcioniralo i kako sustav poboljšati za sljedeću priliku. Jer budimo realni, mama će uvijek naći način da vas nazove 13 puta za redom, a bez da vi čujete. Prirodnim poretkom stvari to je kriza koju nikad ne možete izbjeći.

Anita Juričan

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.