KUĆNI TRIKOVI ZA DUŽE UŽIVANJE U PROLJEĆU

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Pravo proljeće je došlo i svi se budimo iz zimskoga sna. Odlasci na izlete, uživanje uz kavu na suncu, duge šetnje i ostale razonode dio su svakodnevice u proljeće. Međutim, kada Sunce proviri kroz prozor i osvijetli prostorije, tek tada uvidimo koliki nam je nered u stanu. Zbog toga je ovo godišnje doba poznato po kompletnom čišćenju ili kako ga volimo zvati- proljetno čišćenje. No, zašto bi proveli lijepe dane samo u čišćenju? U ovom ćemo članku navesti nekoliko trikova koji mogu pomoći u boljem organiziranju i bržem pospremanju kako bi imali više vremena upijati Sunce.

Ako ste ženska osoba, onda zasigurno imate milijun torbica, od onih svakodnevnih do glamuroznih za izlaske. Gdje ih držite? Teško je pronaći mjesto za toliko torbica pa su najčešće nabacane u neki kutiju ili po podu. Postoji vrlo pametno rješenje! Jednostavno posložite torbice na vješalice za odjeću. Bit će puno preglednije i neće se petljati jedna o drugu. Osim torbica, na taj se način mogu pospremiti šalovi, ali i kravate. Potrebno je samo posjedovati vješalicu koja ima dodatnu vodoravnu dršku na kojoj bi se poslagali šalovi i kravate.

20170331_153516

Drugi je trik vezan također za žensku populaciju, ali i muškarce koji vole puštati kosu te koriste „držače“ za kosu. Takve osobe posjeduju mnogo špangica, ukosnica te gumica za kosu. Međutim, nije se prvi put dogodilo da ih jedan dan imamo sve na okupu dok drugi dan pola stvari nedostaje. Problem je u tome što ukosnice i gumice nemaju vlastito mjesto već ih ostavljamo posvuda. Ne treba kupovati posebne kutijice za te stvari. Ako ste potrošili neku kremu za lice, regenerator ili masku za kosu nemojte bacati ambalažu. Samo je isperite i unutra ubacite svoje ukosnice i gumice. One su dobile svoj dom pa ćete ih manje gubiti, a usput ste i reciklirali staru ambalažu.

20170402_220003

S trećim se trikom selimo u spavaću sobu. Vrlo je važno često mijenjati posteljinu u krevetu, ali ponekad se zapetljamo među silnom posteljinom, jastucima i pokrivačima. Ovaj će vas trik osloboditi muka! Vrlo je jednostavno: prvo je potrebno raširiti pokrivač. Zatim se posteljina okrene naopako i također se raširi preko pokrivača. Potom primite pokrivač i posteljinu zajedno i počnete ih rolati do kraja. Tada se krajevi pokrivača uvuku u posteljinu i krene se rolati u suprotnu stranu. Pri tom će se rolanju posteljina „sama“ navlačiti na pokrivač bez vaše prevelike muke. Na kraju zakopčajte gumbiće i to je to! Savršena metoda za velike pokrivače.

Instasize_0402221519

 

Topliji su dani pa nam više ne trebaju zimske jakne i kaputi. Tu nastaju problemi jer ih nemamo gdje staviti pošto zauzimaju previše mjesta. Ipak, moguće je uštedjeti na prostoru. U svakoj se trgovini s kućanskim potrepštinama mogu kupiti vakuumske vreće. One su zaista spas jer stvaraju prostor u vašim ormarima i ladicama. Korištenje je sljedeće: stavite jakne i kapute u vreću te čvrsto zatvorite kako ne bi ušao zrak. Na vreći se nalazi čep koji otvorite i u rupu stavite cijev od usisavača. Zatim uključite usisavač koji će isisati sav zrak iz vreće. Odjeća u vreći se toliko stisne da postane plosnata. Međutim, ništa se ne zgužva i ostane u istom obliku u kakvom ste stavili u vreću. Ovaj trik je odličan ako idete na putovanje i nosite puno stvari. Vakuumska vreća će vam pomoći u stvaranju prostora u koferu.Instasize_0402220846

Posljednji se trik tiče kuhinje i kuhinjskih aparata te posuđa. Na što prvo pomislite kada se spomenu limun i sol? Tekila ne bi trebala biti jedini odgovor jer je ova kombinacija odlična u skidanju prljavštine i masnoće na kuhinjskim elementima te posuđu. Ako ne posjedujete sredstva za čišćenje ili ste ih zaboravili kupiti, samo umočite krišku limuna u malo soli te time kružnim pokretima pređite preko elemenata ili posuđa i doživjet ćete čaroliju ove kombinacije.

Instasize_0402220600

 

Tekst i foto: Lucija Vogrinc

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.