Kulturno-umjetnički događaj: Danas svi u “Reli po galerijama”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

 

Foto: pixabay.com

Tradicionalni “Reli po galerijama” ponovo se vraća u Zagreb i Rijeku! Ova kulturno- umjetnička manifestacija četvrti put za redom okuplja galerije kako bi promovirala umjetnike i umjetničke prostore, te ukazala brojnim posjetiteljima na posebnosti koje nude galerije u njihovom gradu. Svi oni koje posjete neku od galerija skupljaju naljepnice i na mapi obilježavaju sve one koje su posjetili. Oni najvrjedniji koji uspiju obići sve galerije, na završnoj lokaciji dobiti će Povelju za poseban doprinos u kulturi. Tako u Zagrebu nagrada ih očekuje u novootvorenoj galeriji Garaža Kamba na adresi Ilica 37 dok je u Rijeci to Galerija Studentskog kulturnog centra u Kružnoj 8. Program započinje 25.svibnja. 2017.godine od 17 do 22 sata kada je moguće obići 29 galerija u koje je ulaz besplatan. U Zagrebu neke od galerija na raspolaganju su galerija 2.14, galerija Kranjčar, galerija Contra, galerija Šira, Kuća arhitekture, HLDU, galerija Greta. Posjetitelji u Rijeci vidjet će čari galerije Mali salon, galerija Kortil, Erste Club galerija i galerije Juraj Klović.

After party ovog najbržeg kulturnog događaja očekuje se u The Beertija pubovima u Zagrebu i Rijeci u prigodan glazbeni program i druženje.

Ova zanimljiva inicijativa želi ljude polako upoznati s galerijskom scenom I pružiti mogućnost onim galerijama koje su za razliku od drugih kulturnih institucija bile u sjeni i većinom nepoznate većem dijelu publike. Iz organizacije se nadaju kako će ovim umrežavanjem uspjeti zainteresirati Zagrepčane i Riječane da svoju kulturno obrazovanje nastave njegovati tijekom čitave godine. Ovu odličnu priliku treba iskoristiti za vidjeti dobar dio likovne kulturne scene i novitete koje ona donosi. Uz to ništa osim dobre volje nije potrebno ponijeti.

Ela Roso

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.