Lajnap

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Jesu li Hrvati duhovit narod? To pitanje se često proteže kroz brojne lifestyle emisije i članke u kojima se polemizira znamo li se kao narod šaliti na svoj račun, ili svaku šalu prihvaćamo s dozom uvrede. Konstantni rast hrvatske stand up scene pokazuje da, ne samo da se volimo smijati dobrim forama, već je sve više onih koji svoje karijere grade baš kroz stand up.

Kultni zagrebački klub Sax, ponedjeljkom navečer postaje klub smijeha i dobre zabave jer je taj termin rezerviran za LAJNAP. LAJNAP su kao projekt kojim bi se dodatno proširila hrvatska stand up scena 2016. godine pokrenuli tada već javnosti poznati stand up komičari Aleks Curač-Šaric, Tomislav Koza Kozačinski, Vlatko Štampar i Goran Vugrinec Goc. Prije mjesec dana od LAJNAP-a se zbog preseljenja u London oprostio Tomislav Koza Kozačinski, a njega je kao četvri mušketir naslijedio Saša Turković koji je svoju stand up karijeru gradio u Studiju smijeha.

LAJNAP je do sad imao 8 epizoda, svaka se sastoji od novog materijala karakterističnog za tu epizodu. U ponedjeljak je, posljednji put izvedena 8. epizoda, pisana po zimskom vremenu, pa se cijeli Sax smijao na temu čišćenja automobila, zimske olimpijade, ali nije nedostajalo ni svakodnevnih anegdota s curama, ženama, djecom, frendovima i roditeljima. Cijeli svibanj bit će rezerviran za ”najbolje od najboljeg” pa će se kroz razne the best of-ove ponovno prikazivati fore iz prethodnih epizoda.

Nema boljeg početka novog radnog tjedna i nošenja s tugom ponedjeljaka nego provesti sat i pol iskreno se smijući na dobre fore. Ako nemate strah od javnog nastupa i smatrate da su vaše fore bolje od onih koje se mogu čuti u hrvatskim humorističnim serijama, svako malo održavaju se i open mic večeri kada se svatko može popesti na pozornicu u nadi da će tako započeti svoju stand up karijeru.

 

Dora Slivar

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.