Laži, laži, laži me!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
srednja.hr

srednja.hr

Kada nas netko prevari, za nas se čini kao da nam je svemir lupio najveću moguću šamarčinu. Međutim, laž koja stoji iza toga puno je gora i bolnija. Voliš nekoga i daješ sve od sebe da mu to dokažeš i onda što se dogodi – on ili ona nađe drugu ili drugog. Ono što je zapravo najzanimljivije jest to da su neki toliko nesposobni lagati da jednostavno moraju priznati, neki toliko dobri u laži da im je to kao da kažu “dobar dan”, a neki pak ne znaju lagati, ali opet ne žele priznati. No, s obzirom da su žene gotovo jednako nevjerne i sklone varanju, ne smijemo biti nerealni i svaliti krivnju samo na muški spol.

Jedno od važnijih pitanja, kada se radi o ovoj temi, jest što je zapravo prijevara i što do nje dovodi? Je li to već samo dopisivanje s drugom osobom i flert ili tek ostvareni nekakav fizički kontakt? Toliko pitanja, a tako malo odgovora. Iako su razni psiholozi, ljubavni i ostali stručnjaci pokušali iz znanstvene perspektive prikazati razloge nevjere, još uvijek nisu došli do konačnih i zadovoljavajućih još odgovora.

Netko bi rekao kako je prijevara bijeg od problema i životnih odluka, koja nikada ne završi kako smo planirali jer uvijek jedna osoba bude povrijeđena. Isprike poput “Želio sam jasnije vidjeti svoju vezu”, “Želio sam nadoknaditi propušteno”, “Bio sam pijan pa nisam znao što radim” i ostalih, samo su dio asortimana laži koje nam se nude u trenutku kada je situacija izmakla kontroli, i mi za to ne bismo trebali imati razumijevanja.

Iz vlastitog iskustva znam da ne boli to što smo prevareni ili ostavljeni, već to što nas lažu. U tri i pol godine veze jedino što sam tražila jest to da ne budem povrijeđena i da me se ne laže. Međutim na kraju sam jedino to i dobila. Hrpu loših laži i izvlačenja. Žalosno je što ta osoba nije imala ni mrvicu hrabrosti, a još manje poštovanja prema meni da prizna učinjeno. I onda se razočaraš u sve što postoji i imaš osjećaj da si toliko grozna osoba da nakon svega nisi zaslužio niti istinu.

Bit mog pisanja jest da je i bolna istina bolja od bilo kakve laži. Vrijedi i ona “Tko jednom prevari, opet će”, stoga nemojte biti naivni i misliti da nekoga možete promijeniti.  Dobra je stvar da ste uvidjeli njegovo pravo lice i svjesni ste da zaslužujete bolje te da će svakog sljedećeg ili sljedeću kad tad stići ista sudbina.

“Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikad!” 😉

Tea Uzbašić

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.