Legenda o svetom Jurju i Zmaju – na Ribnjaku!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Red čuvara Grada Zagreba i Hrvatski viteški red templara O.S.M.T.H. ove godine su za Jurjevo odlučili svojim sugrađanima pokazati nešto više od jurjevskog krijesa. ZmaJurjevo je cjelodnevna dvodnevna kulturno-obrazovna manifestacija koja će se održati ovaj vikend u parku Ribnjak, a početkom u 10 sati. Program ovog najvećeg srednjovjekovnog događaja u regiji već stoji na službenoj stranici ZmaJurjeva, te će ove godine sudjelovati brojne udruge uz radionice, predstave i drugi zabavni program.

Foto: Matea Grgurić

Foto: Matea Grgurić

Za one najmlađe, potraga za divovskim zmajskim jajima i natjecanje u crtanju maskote ZmaJurjeva (čiju nagradu je osigurao Algoritam i HBO GO) uljepšat će dan, a za malo starije i željne okrijepe, Taberna Historica i Templarski klub su među ugostiteljima koji će osim pića posluživati i srednjovjekovna jela! Ako još niste čuli za legendu o svetom Jurju i Zmaju (koja je priča o vječnoj borbi i pobjedi svjetla nad tamom.), pripremite se za povijesno-glazbeni spektakl oživljene prošlosti, a radionice kaligrafije i streličarstva ovdje su za one željne novih znanja. Brojni koncerti domaćih, ali i stranih vokalno-instrumentalni sastav, svojom glazbom će vratiti vas u srednji vijek. S obzirom na prošlogodišnji odaziv i broj ljudi koji su na ovogodišnjem Facebook eventu najavili svoj dolazak, možemo pretpostaviti da će park ponovno privući masu ljudi. Manifestacija je pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, Milana Bandića i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Foto: Matea Grgurić

Foto: Matea Grgurić

Uvjereni da će imati sunčani vikend, Red čuvara Grada Zagreba i Hrvatski viteški red templara O.S.M.T.H. pozivaju sve zainteresirane da se pridruže ovom spektaklu! A ako u svojoj šetnji Ribnjakom ovaj vikend naiđete na pokojeg viteza, osjetite miris vatre ili se spotaknete o zmajevo jaje, znate da ste krenuli u smjeru ZmaJurjeva!

Marija Edita Feldi

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.