Lijek za mamurluk

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Vikend je pred vama, jedva čekate da izađete s društvom u klub ili lokalni kafić i očekujete dobar provod. Očekivanje se i više nego ostvarilo, bilo je odlično, no drugi dan više nije, boli vas glava, osjećate se kao da vam se želudac okreće za 360 stupnjeva. Čestitam, trenutno se u stanju konstantne potrebe za vodom i hranom, popularno zvano mamurluk.

http://www.dhi-online.org.uk/images/sized/assets/docs/alcohol-500x363.jpg

http://www.dhi-online.org.uk/images/sized/assets/docs/alcohol-500×363.jpg


Iako to službeno nije bolest, pomoći ću vam da se od toga što prije i uspješnije izliječite pravilnom prehranom.

1. Voćni sok – Svi jako dobro znamo da treba piti vodu, po mogućnosti dok pijete, prije spavanja, a i jutro nakon. Nakon popijene veće količine alkohola, razina šećera u tijelu vjerojatno će se poprilično sniziti povlačeći sa sobom i cijeli niz simptoma mamurluka. Stoga posegnite za čašom voćnog soka. Tako ćete podići razinu šećera u krvi, nadoknaditi izgubljene elektrolite i, naravno, osjećat ćete se mnogo bolje. Odaberite sok od jabuke ili brusnice, jer ne padaju teško na osjetljiv želudac.

2. Banane– Što ste više alkohola popili, to je vaše tijelo više dehidrirano, a što je veći stupanj dehidracije, tijelo gubi veću količinu kalija što izaziva osjećaj umora. Banane su pune kalija te vam one mogu pomoći ne samo da se osjećate odmornije nego preveniraju povraćanje i grčeve u želucu.

3. Kruh – Integralni kruh pun je vitamina B i masnih kiselina koje će pomoći u detoksikaciji vaše jetre i izlječenju tijela. Također će apsorbirati višak alkohola što je, naravno, jedan od najboljih načina za borbu protiv mamurluka.

http://www.wetpaint.com/the-hangover-baby-grant-holmquist-then-and-now-1438909/

http://www.wetpaint.com/the-hangover-baby-grant-holmquist-then-and-now-1438909/

4. Tuna – ovu namirnicu ili volite ili ne podnosite, no kako god bilo ona je odličan borac protiv mamurluka. Osim što je vrlo hranjiva, ona može nadomjestiti sve izgubljene vitamine.

5. Mlijeko – nije direktan lijek za mamurluk, ali je dobra prevencija. Sadrži masti koje onemogućavaju alkoholu da brzo ulazi u krv, a postoji vjerojatnost da ćete manje popiti ako prije toga popijete čašu mlijeka.

Nadam se da će vam moji savjeti pomoći iako je najbolje da su uopće ne dovodite u tu situaciju.
And don’t forget, don’t drink and drive!

Petra Liber

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.