Ljeto ljubavi došlo u Umag

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Na prvom Sea Star Festivalu preko 50 000 ljudi

Ljeto još nije ni službeno počelo, ali festivali jesu! Taman prije početka rokova malo zabave usrećilo je brojne posjetitelje prvog Sea Star Festivala održanog ovog vikenda u kompleksu Stella Maris u Umagu.

foto: www.facebook.com/seastarfestival

Službeni početak Festivala bio je u petak, ipak organizatori su publiku odlučili razveseliti dan ranije organiziravši nulti dan koji je bio uvertira odličnoj zabavi i programu koji je uslijedio idućih dana. Nulti dan pozornicama su zavladali Rambo Amadeus, Kandžija i Gole žene, S.A.R.S., Kawasaki 3p, M.O.R.T. ali i brojni Dji poput Don Toma, Indyja, The Trixxa i ostalih.

Ono pravo izdanje uslijedilo je iduća dva dana. Preko 70 izvođača na 6 pozornica publiku je zabavljalo doslovno cijeli dan i noć. Prvi dan teniski stadion odnosno Nautilus Arenu zauzeli su odlični Bad Copy, Kiša Metaka i High5& Kuku$, a na preostalim pozornicama svirali su Urban&4, Dubioza Kolektiv, Umek, Marina Karamarko i mnogi drugi.  Ipak, u petak glavna „riječ“ pripala je headlinerima na Tesla Stageu, bandu The Prodigy koji su sati pol publiku neumorno nabrijavali i toliko rasplesali da su se posljedice skakanja osjećale i idući dan. Hitovi poput „Breathe“, „No Good“, „Their Law“ i „Voodoo People“ samo su se nizali, a publika se isto tako samo gomilala prema pozornici. Vremena za odmor bilo je tek toliko da se stigne ubiti oko ili opustiti u moru koje je već sada ugodno za kupanje, jer nastavak je uslijedio idućeg dana vrlo rano. Nautilus Arenom u subotu su rokali redom Artan Lili, Sassja, Jonathan, Pips, Chips & Videoclips, Elemental i Brkovi, a nakon domaćeg lineupa uslijedilo je i inozemno pojačanje australskog sastava Pendulum. Prije zvijezde večeri na glavnoj Tesla pozornici nastupio je talijanski DJ Spiller koji je publiku taman zagrijao za jednog jedinog Fatboy Slima. Taman prije nego je kročio na stage, nebo iznad Umaga obasjalo je veličanstveni vatromet i u trenutku se pojavio legendarni Fatboy koji je gotovo dva sata neumorno vrtio svoje najbolje mikseve, ali i autorske hitove poput „Eat, Sleep, Rave, Repeat“, „Right Here, Right Now“ i ostale. Cjelokupnom dojmu pridonio je i vizualni zid na kojemu su se tijekom cijelog koncerta izmjenjivali zanimljivi sadržaji.

foto: www.facebook.com/seastarfestival

Subotu je kraju priveo berlinski techno majstor Paul Kalkbrenner koji je ekskluzivno u regiji predstavio svoj “Back to the Future” projekt. Nedjelju, ujedno i posljednji dan Festivala zatvorio je svjetski producent i DJ Mahmut Orhan velikim, cjelodnevni closing partyem na plaži lagune Sea Star Festivala. Posljednji dan bio je slobodan i otvoren za sve posjetitelje. Uz njega glazbu su vrtjeli i King Calypso, Pushta G te Mad Red.

Sudeći prema ovogodišnjem izdanju Sea Star Festivala, nedvojbeno je kako publika želi i iduće godine reprizu, a i organizatori su vjerujem i više nego zadovoljni brojem posjetitelja i ishodom novog Exitovog projekta. Sea Star je inače prvi od četiri festival u tzv. Exitovom Ljetu Ljubavi koje je prvi put organizirano u četiri zemlje regije. Nakon Umaga slijedi Temišvar i njihov Revolution festival od 1. do 3. lipnja, pa centralni događaj – Exit na Petrovaradinskoj tvrđavi koji će trajati pet punih noći, od 5. do 9. srpnja, a regionalna turneja završava na Sea Dance festivalu od 13. do 15. srpnja na plaži Jaz u Budvi u Crnoj Gori.

 

Lea Medica

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.