Ljubav je na Kockici

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Već šestu godinu zaredom, u Zagrebu se održava zanimljiva filmska manifestacija koja unosi dah prošlosti na kino platna. Radi se o projektu DriveINkina, koje će u suradnji sa Studentskom asocijacijom biti postavljeno krajem tekućeg mjeseca te tokom svibnja na parkiralištu kod poznate zgrade “Kockice” na Cvjetnom naselju. Taj nekoć izrazito popularan koncept uspon je doživio u SAD-u početkom 30-ih godina, kad je uslijed popularizacije i povećane dostupnosti motornih vozila kultura automobila doživjela komercijalni boom. Iako nekoć vrlo popularan oblik uživanja u filmovima, popularizacijom televizije i pojavom sve većeg broja klasičnih kino dvorana, drive-in kina gotovo su pala u zaborav.

DriveINkino Zagreb jedna je od rijetkih manifestacija na našim prostorima koja se bavi konceptom kina na otvorenom prilagođenih automobilima te kao takva definitivno privlači pažnju. Filmovi će se prikazivati na platnu dijagonale 12 metara, a zvuk će se odašiljati preko lokalne FM frekvencije. Time se doskočilo čestoj boljki drive-in kina koja su u početku zvuk reproducirala sa zvučnika ispred platna. Kasnija drive-in kina nerijetko su bila opremljena zvučnicima kod svakog parkirnog mjesta kako bi svi gledatelji imali priliku uživati u jednakoj kvaliteti zvuka.

Program je sastavljen od četiri filma, a radi se o tri igrana i jednom animiranom klasiku. Sezonu projekcija u subotu 28. travnja otvara recentna hollywoodska uspješnica „Baby driver“, s Kevinom Spaceyem i Jamie Foxxom u naslovnim ulogama, dok je večer nakon rezervirana za domaći „Ustav Republike Hrvatske“. Preostale dvije projekcije zakazane su za prvi vikend u svibnju kada će se prikazivati megapopularni „Lion king“ te Oscarom nagrađeni mjuzikl „Lala Land“.

Ulaz na sve projekcije je besplatan, a posjetitelje očekuje i bogat popratni program uz kviz i ples. Kino se zatvara u nedjelju 6. svibnja uz puštanje lampiona kako bi program zatvorili u skladu s geslom DriveINkina – „Ljubav je na kockici“.

Filip Bahun

 

 

Izvori slika:

Br.1 http://znett.com

Br.2 https://www.zagreb.info

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.