MAKERBUINO: GAMEBOY 21. STOLJEĆA

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

MAKERbuino je igraća konzola koja je nastala po uzoru na originalni GameBoy iz 1989. godine. Dizajner ove konzole je Albert Gajšak, devetnaestogodišnjak iz Karlovca, koji je nakon srednje škole umjesto odlaska na fakultet otvorio vlastitu tvrtku CircuitMess. Tvrtka se bavi proizvodnjom igraćih konzola i drugih DIY proizvoda, a upravo im je MAKERbuino donio najveći uspjeh.

 

Konzola je namijenjena djeci iznad 11 godina, svima koji vole video igre i „uradi sam“ proizvode. Ono po čemu se MAKERbuino razlikuje od GameBoya, Playstationa i ostalih igraćih konzola je što ne dolazi sastavljen. Naime, korisnici ga moraju sami sastaviti prema instrukcijama na internetu.

 

Prilikom kupnje u kutiji se nalaze sve elektroničke komponente u rinfuzi potrebne za izradu vlastite konzole, a za sastavljanje je potrebno oko šest do sedam sati. Cilj je da korisnici nauče nešto o elektronici i programiranju, a ujedno se i zabave. „Ono po čemu se razlikujemo je što smo povezali edukaciju, odnosno uradi sam faktor, sa videoigrama“, kaže Albert.

 

Konzola dolazi sa SD karticom na kojoj je 30 igara, a putem galerije videoigara na njihovoj web stranici korisnici mogu sami programirati igre i podijeliti s drugima. Zanimljivo je da je ekran na MAKERbuinu ujedno ekran od Nokie 5110. Također, igraće konzole se mogu povezivati s kabelima čime se mogu razmjenjivati podatci i igrati igre za više igrača.

 

Ova igraća konzola se može nabaviti putem web stranice www.makerbuino.com. Cijena varira od 49 do 1 173 eura ovisno o vrsti konzole, odnosno dolazi li sama ili s dodatnim dijelovima. Tako postoje standardna konzola, multiplayer pack uz kojeg dolaze dodatni alati, party kit sa dodatim mogućnostima te educuational superpack.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.