Martina Dalić predstavila knjigu o Agrokoru

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

-To je ono što je bio moj cilj, na jednom mjestu sakupiti činjenice, prikazati ih, objasniti i dati priliku svakome koga ta tema zanima da potvrdi svoje mišljenje ili ostane pri mišljenju koje ima- tako je bivša potpredsjednica Vlade Martina Dalić prokomentirala svoju knjigu „Slom ortačkog kapitalizma“ poslije promocije.

-Ona je nastala zbog moje osobne potrebe i odgovornosti da objasnim kako su se ovi događaji stvarno zbivali i kako su i koje su činjenice vezane uz događaje kad se tadašnja Vlada suočavala s ovim izazovom- rekla je Dalić prije predstavljanja knjige u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Luka Stanzl/PIXSELL

Predstavljanje knjige bilo je jučer. Izdavač knjige je Jutarnji list, član HanzaMedije, a Martina Dalić kaže kako u knjizi objašnjava slom Agrokora.

-Vlada nije dala pozajmicu Agrokoru, u Vladi nije postojala nikakva skupina Borg, nije postojala nikakva urota niti urotnici – naglasila je te je rekla kako Vlada nije preuzela Todorićeve dugove na teret poreznih obveznika. Također se osvrnula na svoju ostavku te izjavila kako je njezina ostavka bila iznuđena manipulacijama.

Na promociju je bio premijer Andrej Plenković. Uz njega su još bili ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, ministar obrane Damir Krstičević, Vladin povjerenik za Agrokor Fabris Peruško i još mnogi drugi.

Luka Stanzl/ PIXSELL

-Zanima me. To je viđenje važnog procesa i zanima me njeno mišljenje – rekao je premijer uoči promocije knjige.

Bivši Vladin povjerenik Ante Ramljak se također pojavio na promociji te rekao kako je pročitao samo one dijelove koje se odnose na njega.

-Jako me interesira pogledati cijelu priču iz perspektive potpredsjednice Vlade – izjavio je Ramljak.

Sudionici panela složili su se da će knjiga koju je napisala Martina Dalić biti dio rasprava na fakultetima, a da je i dobar temelj za buduće studije slučaja.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.