Međunarodna vrtna izložba Floraart

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Floraart je najveći hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe koji okuplja brojne strane i domaće izlagače. Ove godine je održan na Bundeku od 8. do 14. svibnja svakim danom od 9 do 21 sat.

U sklopu izložbe održavaju se brojne promocije i različita tematska predavanja namijenjena posjetiteljima. Važan dio izložbe su Natjecanje izlagača, Hrvatski kup florista, Natječaj za najljepši kućni vrt i Međunarodno natjecanje učenika srednjih škola. U sklopu Floraarta tradicionalno se organizira i prigodna prodaja cvijeća i sadnica.

Prvi Sajam cvijeća održan je na Gornjem Gradu 1966. godine u organizaciji Večernjeg lista. Potkraj 1975. godine stručno-organizacijske poslove Sajma preuzima tvrtka „Arto“, dok Večernji list postaje pokrovitelj. Izložbu posjeti više stotina tisuća posjetitelja, ove godine je održan 52. Floraart.

Prijelomni trenutak Sajam doživljava 1992. godine kada mijenja ime u Floraart, a organizaciju preuzima tvrtka – Zrinjevac. To je ujedno i godina redefiniranja Sajma u međunarodnu vrtnu izložbu koja iz gornjogradskih atrija, trgova i ulica seli na Prisavlje uz Boćarski dom Zrinjevac.

Na izložbenom prostoru Parka Bundek, gdje se sajam održava od 2006. godine, na više od tristo tisuća m2 otvorenog prostora i dvije tisuće m2 zatvorena prostora. Svake se godine predstavi više od dvjesto izlagača iz Hrvatske i desetak inozemnih izlagača. Također ulaz na sajam je bio besplatan.

Dora Nizić

Izvor: zrinjevac.hr

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.