Mentorstvo kao oblik networkinga među ženama

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

U Hotelu Esplanade u organizaciji časopisa Zaposlena u srijedu 30. ožujka s početkom u 16:30 sati održana je konferencija o mentorstvu.
Konferenciju je otvorila Ana Gruden, glavna urednica časopisa Zaposlena koja je objasnila da je ideja za konferenciju nastala kao slijed programa ”Upoznaj svoju mentoricu” koji traje već godinu dana. Program je koncipiran tako da nekoliko poslovno afirmiranih mentorica savjetima i iskustvom pomažu mlađim ženskim osobama.

,,Mentorstvo nije jednosmjerna, već dvosmjerna ulica i svaka strana puno dobiva. Mentorstvo uključuje povezivanje na različitim nivoima i taj oblik je vrlo važan, jer rijetko kad mlade žene na početku karijere budu u kontaktu s poslovno afirmiranim ženama“ rekla je Gruden dodajući kako je u inozemstvu mentorstvo na visokim granama, a u Hrvatskoj jako slabo prepoznato i prakticirano.
Pozdravnu riječ održala je Helena Štimac Radin, ravnateljica Ureda Vlade RH za ravnopravnost spolova koja se složila da je umrežavanje žena bitno, ali se rijetko događa. Spomenula je i problem manjka žena u ICT sektoru: ,,Danas u EU postoji oko 500 000 radnih mjesta u ICT sektoru s vrlo visokim plaćama. Nameće se pitanje zašto žene biraju fakultete koji im neće omogućiti dobro plaćene poslove. Jedna od preporuka EU za povećanje broja žena u ovom brzo rastućem sektoru je upravo mentorstvo, da žene koje se bave informatikom i inženjerstvom dolaze u srednje škole te potiču djevojke da se upisuju na takve i srodne fakultete, da te djevojke dolaze k njima na posao, dožive njihov radni dan i sl.“.
Osvrnula se i na problem manjka žena u nadzornim odborima velikih hrvatskih tvrtki, EU direktiva nalaže najmanje 40% žena u odborima, dok ih je u Hrvatskoj svega 19%. ,,Žene su u Hrvatskoj podzastupljen spol kako u politici, tako i u gospodarstvu“ zaključila je Štimac Radin.

Fotografija_1

(foto: Lucia Šare)

Uvodnu riječ održala je Vedrana Jelušić Kašić, direktorica hrvatskog ureda EBRD-a (European Bank for Reconstruction and Development) koja je istaknula kako mentorstvo može biti formalno i neformalno te između muškaraca i žena. Napomenula je kako je bitno odrediti cilj i dinamiku odnosa, odnosno što se mentorstvom želi postići i u koliko dugom razdoblju.
,,Mi vjerujemo u ženski potencijal koji može uvelike doprinijeti rastu gospodarstva. Statistike pokazuju kako jedna od pet zaposlenih žena osnuje tvrtku i da započinju posao s manje sredstava te da su žene spremnije surađivati s institucijama“ rekla je Jelušić Kašić napominjući kako hrvatska nema spolnu strategiju i procedure za jednaki broj ženskih kandidata na razgovorima za posao.

Na konferenciji je kratko izlaganje održala i Maria Anargyrou-Nikolić, glavna direktorica i članica Uprave Coca-Cola HBC Slovenija, Hrvatska i BiH.
,,Mentor ti neće naći posao, već dijeliti znanje i iskustvo da upoznaš i vjeruješ u sebe. Mentor će ti vidjeti vrline, ali i područja na kojima se trebaš usavršiti. Mentorstvo služi da gura prema naprijed, jer žene često ne pitaju za pomoć zbog straha od odbijanja.“

Fotografija_2

(foto: Lucia Šare)

Izlaganje je završila svojim motom: „Samo volite to što radite i uspjeh sam dolazi!“
Gošće iz regije bile su Dragana Jevtić, suosnivačica i program menadžerica projekta ”Kreativno mentorstvo” iz Srbije i Sabina Đuvelek, programska direktorica Zavoda Ypsilon iz Slovenije.
U Srbiji je mentorstvo potakla ambasada Švedske gdje su dolazile uspješne žene i pričale o svojim iskustvima iz poslovnog svijeta. U Švedskoj se mentorstvo potiče od mlade dobi: ,,Student prve godine dobiva studenta mentora s četvrte godine studija, svaka novo zaposlena osoba također dobiva mentora s više pozicije i tako sve do vrha hijerarhije“ objasnila je Dragana Jevtić.
U Sloveniji djeluje Zavod Ypsilon kao platforma za mlade ljude u dvadesetim godinama za osobni i poslovni razvoj. Sabina Đuvelek naglasila je važnost pronalaska mentora: ,,jer vam omogućuje pristup znanju i iskustvu, pruža pomoć i podršku u ostvarenju ciljeva i već ima bazu kontakata koji bi vam mogli biti od koristi“.
Iz Hrvatske banke za obnovu i razvitak izlaganje je održala Jadranka Mršić Hebrang, rukovoditeljica Direkcije za mikro, mala i srednja poduzeća. Ukratko je predstavila program ”Žene poduzetnice” koji potiče žene koje su same pokrenule svoj posao.
,,Oko 25% poduzetnika propadne, ili ne uspije jer su u jednom trenutku trebali postati sve u tvrtki, a greške im se najčešće ponavljaju upravo iz razloga jer se nemaju s kim konzultirati“ rekla je Mršić Hebrang.
Na panel diskusiji o iskustvima mentorskih programa svoje su utiske podijelile mentorice: Snježana Bahtijari, Nela Bučević, Danijela Čavlović te mentorirane: Ekatarina Smoković, Jelena Viljevac Schiebel, Marina Cvirn Jurčec, Lana Šujević i Sabina Palić.

Lucia Šare

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.