MERCEDES U ELEKTRIČNOJ VARIJANTI?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Iako su električni automobili zaokupili tržište automobila, pogotovo Teslini modeli, neke marke automobila još uvijek nisu dostupne u električnoj varijanti. Očekuje se da će Mercedes svog električnog hibrida lansirati na američko  tržište sredinom 2019. godine.

 

Mercedes.Benz S-Slass S560e Hybrid Sedane

Nova generacija hibrida samo je dodatak Mercedesovoj liniji S-klase. Predstavlja budućnost što se tiče emisije plinova. Prvi put se debitantski pojavio na frankfurtskom internacionalnom auto show-u u rujnu 2017. godine. Očekuje se da će, kada krene u prodaju, osvojiti ljubitelje električnih automobila, ali možda i regrutirati fanove klasičnog tipa.

Ovaj moderan hibrid nudi vozačima najbolje od dvaju svjetova –  elegantan svjetski poznat dizajn Mercedesovih automobila plus izrazita električna snaga prilagodljiva gradskoj vožnji, ali i klasični motor za dulje relacije.

Mercedesov hibrid će imati 362 konjske snage i kombinira 270 kW (367 KS) V6 motor s električnim motorom od 90 kW. Električni motor posebno je dizajniran za 9G-TRONIC plug-in hibridni prijenos. Punjenje je brzo na 7.2 kW, a S560e poboljšana baterija ima trajanje za 25 milja, odnosno oko 40km električnog dosega. Pretvarač momenta, kvačilo i električni motor nalaze se u inovativnoj hibridnoj jedinici.

Ovaj luksuzni sedan obećava najveći nivo po pitanju performansi, materijala i najnaprednije tehnologije. Kompaktni dizajn kod ovog modela postignut je integracijom i spajanjem kvačila, prigušne torzijske jedinice i spojke za blokiranje pretvarača momenta unutar rotora elektromotora.

Cijena ovog modela će se kretati oko 90,000$. No, Mercedes najavljuje cijelu liniju odnosno više od 50 novih hibridnih i posve električnih modela koja će nositi oznaku EQ.

 

Izvor: youtube.com

Josipa Salopek

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.