MIA O’MARA – ruksaci za svačiju modnu individualnost – razgovor s mladom dizajnericom

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Mia O'Mara, privatna arhiva

Mia O’Mara, privatna arhiva

“Veseli me to što svojim rukama mogu izraditi nešto, stvoriti proizvod koji je i koristan i lijep. Posebno me veseli kada mi cure pošalju fotke s ruksacima, tek mi onda dođe u glavu da sam to sama stvorila i da se to nekome sviđa.”, kaže mlada studentica novinarstva kada priča o svom modnom brandu Mia O’Mara.

Predstavljanje ovog branda, osnovanog krajem 2015. godine, bilo je u subotu (02.04.), u sklopu Modnog kolektiva. Butik Modni kolektiv, “modna knjižnica” Tkalčićeve ulice, tako je omogućio svim zainteresiranim da se još pobliže, izvan Facebook stranica, upoznaju s brandom i dizajnom ove mlade kreatorice.

Kreatorica (koja zasada želi ostati anonimna), od malih je nogu okružena šivaćim mašinama. Pradjed joj je imao krojački salon, a djed je izrađivao kofere, stoga joj je  dizajniranje u krvi. Kao malena je proučavala kako joj mama i baka šivaju odjeću, a prve je torbice šivala za svoje Barbie lutke. Kako je okusila čari studentskog života, što je uključivalo i studentske poslove, sve više joj je rasla ideja o tome da bi jednog dana mogla raditi i biti plaćena za ono što voli – dizajniranje svog modnog branda. Realizacija ideje prvo je započela s izradom narukvica (brand O’Mara Charms), a kasnije se proširila s kreiranjem ruksaka.

Mia O'Mara, privatna arhiva

Mia O’Mara, privatna arhiva

“Započela sam s ruksacima jer sam htjela imati ruksak koji nije u standardnim okvirima izrade, kao i svi koje pronalazimo u trgovinama. Htjela sam imati nešto posebno a opet jednostavno, nešto za svaki dan.”, kako sama kaže. Brand je tako pokrenut s glavnim ciljem kreiranja onoga što se nigdje do tada nije moglo naći ili kupiti.

Kreatorica ruksake i male torbice prilagođava svakom stilu ističući modnu individualnost svake vlasnice. Tako za svoj Mia ruksak možete izabrati boju podloge i špaga, rese kao detalj – sve ono što će najbolje predstaviti osobnost vas samih, i vašeg ručno izrađenog ruksaka od eko kože i skaja u kombinaciji s čvrstim platnom.

“Pokušavam ne izrađivati kolekciju u kojoj će se nalaziti jedna do dvije boje, već nastojim da svatko pronađe svoj idealan ruksak, bez obzira na godišnje doba.”, objašnjava kreatorica svoju želju za urbanim i ležernim komadima razigranog dizajna.

Svoje obveze i posao balansira jer je motivira sam posao koji joj pruža čisto zadovoljstvo, čak i onda kada cijele dane provodi za mašinom. Glavna je preokupacija nje i branda izrada novih ruksaka koji će se nalaziti u butiku Modni kolektiv, a kao svoje ciljeve ističe šivanje linije odjeće.

“Baš poput ruksaka, pokušat ću da moja odjeća bude posebna, da svatko pronađe sebe bez obzira na trenutne trendove.”

Antonia Baković

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.