Milan Bandić zadržao poziciju gradonačelnika metropole

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: pixabay.com

Milan Bandić šesti puta za redom pobijedio je na lokalnim izborima i dobio povjerenje građana grada Zagreba da sljedeće četiri godine vodi glavni grad.

Grad Zagreb kao glavni grad države ima na raspolaganju najveći proračun, to i činjenica da se kandidatkinja Anka Mrak Taritaš opasno približavala funkciji gradonačelnice učinili su ove izbore zanimljivima. Čini se da je Anka Mrak Taritaš HNS-ova kandidatkinja na lokalnim izborima u Zagrebu i bivša ministrica graditeljstva Milanovićeve vlade, u 17 godina Bandićeve vladavine bila jedini „dostojni“ protivnik, prvi puta se dogodilo da je izborni rezultat bio toliko neizvjestan i znalo se da pobjeda ovisi o samo par glasova.

Iako su mnogi smatrali da je došao kraj vladavine Milana Bandića nakon istraga USKOK-a, optužnica koje je pokrenuo DORH, problema izglasavanjem proračuna u gradu Zagrebu, itd., Milan Bandić, tijesno, ali ipak je uspio zadržati svoju dugogodišnju funkciju.

Milan Bandić

Gradonačelnik Milan Bandić rođen je u općini Grude, u Bosni i Hercegovini, 1955. godine. Kako i sam kaže prekretnica u njegovom životu je odlazak u Zagreb i početak studiranja na Fakultetu političkih znanosti. Političku karijeru započeo je 1983. U Općinskom komitetu SKH Peščenica. Politička karijera krenula je uzlaznom putanjom kada je 1993. postao tajnik gradske organizacije SDP-a, a od tada je dobivao funkciju na sve višim razinama. Najveći uspjeh do tada postigao je 2000. kada je na izvanrednim izborima osvojio prvi mandat za gradonačelnika Zagreba, na toj funkciji zadržao se 17 godina, a glasači su danas odlučili da će ostati i sljedeće 4 godine. 2009. Kandidaturom Milana Bandića za predsjednika Republike Hrvatske prestala je njegova suradnja s SDP-om, no čak ni to što je izgubio potporu jedne od najjačih stranaka nije poljuljalo Bandića, u svom stilu nastavio je vladati gradom, pa čak i političkom scenom kao nezavisni. 28. ožujka 2015. godine održana je Osnivačka skupština stranke pod nazivom – BANDIĆ MILAN 365, a na čelu stranke je naravno Milan Bandić, koji svoje djelovanje nastavlja pod okriljem svoje stranke, no ne samo na lokalnoj nego i na državnoj razini.

Poznat po svojim izjavama koje su zabavljale javnost, kontroverzan, a ponajprije samouvjeren Milan Bandić odolijevao je svim političkim izazovima, ali i nekim privatnim grijesima. Iako je imao puno neistomišljenika, iako su građani ponekad bili protiv, Bandić je svoje naume izvršio do kraja. Njegovo političko djelovanje vrlo često je bilo pod povećalom, svi govore o zapošljavanju rođaka u Holdingu, sam je često ulazio u sukobe s ostalim političarima, ali očito ništa od toga nije spriječilo da Milan Bandić i sljedeće 4 godine vlada glavnim gradom.

Daniela Dolinar

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.