MILLICENT SIMMONDS- GLUMA U SVIJETU TIŠINE

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

U zadnje se vrijeme na velikim platnima vrti film „Mjesto tišine“ kojeg je direktirao John Krasinski, ujedno i jedan od glavnih likova. Film stapa razne žanrove: od horora preko paranormalnih aktivnosti do filma preživljavanja. Radnja prikazuje obitelj koja pokušava preživjeti u svijetu vanzemaljskih predatora- ostajući potpuno tihi. Uz Johna Krasinskog uloge igraju i glumica Emily Blunt te mladi glumci Noah Jupe i Millicent Simmond u ulozi njihove djece. Velika je pozornost uperena upravo na mladu Millicent- glumici koja je ostala bez sluha, ali svojim radom pokazuje da i osobe s poteškoćama u sluhu mogu zaigrati na velikim plantima.

Jedna od najvećih inspiracija u modernom svijetu djeci s poteškoćama sluha je gluma Millicent Simmonds. Ova je glumica rođena Utahu te je već u najranjoj dobi ostala gluha no njezin je nedostatak nije spriječio u ostvarenju snova. Njezina prva uloga bila je u filmu „ Wonderstruck“ gdje glumi mladu, gluhu djevojku koja bježi u potrazi za svojim idolom i majkom. U tom filmu glumi tik uz Julianne Moore. Svoje je prve glumačke sposobnosti pokazivala u dramskoj grupi u Jean Massieu školi za gluhe osobe. Nedugo poslije igrala je ulogu na Utah Shakespeare festivalu.

Associated Press je 2017.godine prepoznao Millcentinu fantastičnu glumu. Uvrstio ju je na listu koja se sastoji od osam zabavljača u usponu. Dobila je njihovu nagradu zbog svoje glume, a čak ju je Will Smith nazvao izvanrednom. Također, Millicent je prošla mnoge nedaće kako bi bila ti gdje je sada. Poteškoća u snimanju filma s gluhom osobom je nemogućnost da ta osoba čuje kada započinje snimanje scene. U filmu „Wonderstruck“osmišljene su razne taktike koje bi pomogle Millicent. Na primjer, sakrili bi interpretatora između polica za knjige koji bi znakovnim jezikom pokazao „akcija“ kada bi počela scena. Također, njezina bi majka znala znakovnim jezikom znak. Takve su taktike potrebne jer bez njih možda nikada nebi vidjeli Millicent na platnu.

John Krasinski je pod svaku cijenu želio Millicent Simmonds u „Mjestu tišine“. Ona je glumila lik djevojčice Regan Abbott koja je također gluha. Osoba koja se i u stvarnom životu bori s takvom poteškoćom daje veliko značenje liku. Millicent je sve na setu naučila ponešto znakovnog jezika što možemo i vidjeti u filmu. Scenarist Scott Beck kaže kako je Millicent time donijela posebnu dubinu u sami film.

Lucija Vogrinc

 

IZVORI:

https://www.hollywoodreporter.com/heat-vision/a-quiet-place-john-krasinski-pushed-cast-millicent-simmonds-1100644

http://www.tvovermind.com/entertainment-news/five-things-didnt-know-millicent-simmonds

 

IZVORI SLIKA:

http://www.tvovermind.com/entertainment-news/five-things-didnt-know-millicent-simmonds

https://www.imdb.com/name/nm8075925/mediaviewer/rm3366275072

https://www.imdb.com/name/nm8075925/mediaviewer/rm278342144

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.