Mini biografija: Bang & Olufsen

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Jeste li ikada čuli za Bang & Olufsen? Svi koji se smatraju ljubiteljima tehnologije, odličnog zvuka i bezvremenskog dizajna, a nisu čuli za ovu prestižnu tvrtku, mogu se odmah posuti pepelom. Slijedi kratka priča o jednom od najznačajnijih brendova iz područja audio-vizualne tehnologije i vrhunskog dizajna.
Bang & Olufsen je danska tvrtka koja se bavi proizvodnjom elektroničkih uređaja, a posebno je fokusirana na područje audio-vizualnih tehnologija. Tvrtka je osnovana davne 1925. godine u malom danskom gradiću Struer, a osnovala su je dva mlada danska inženjera, Peter BangSvend Olufsen

Flickr

Iako su privatno bili potpuno različiti, Bang je bio strastveni inovator opsjednut poslom, a Olufsen je bio samostalan, karizmatičan inženjer koji je volio eksperimentirati, udruživši snage, stvorili su tvrtku koja i dan danas diktira trendove u industriji i kojoj se konkurencija divi.
Prvobitno su zajedno otkrivali i usavršavali do tad neotkrivene radijske tehnologije. Cilj im je bio omogućiti i približiti svoja otkrića svim kućanstvima. Isto tako, uvijek su se trudili da njihov rad bude savršen spoj znanstvenih i inovativnih dostignuća te dizajnerski oku ugodna cjelina.

Our founders defined the special duality that is at the core of our brand; the encounter between artists and scientists, and between design and engineering excellence.

Iako je od osnutka prošlo više od 90 godina i tehnologija je u međuvremenu uvelike napredovala, u tvrtki Bang & Olufsen i dalje se vode istim ciljevima kao i na samom početku; ponuditi najbolje od tehnologije i upakirati to u jedinstven, bezvremenski dizajn koji će godinama odolijevati starenju.
Danas tvrtka u svojoj ponudi ima najbolje uređaje za reprodukciju zvuka od ‘surround sound’ sistema, preko bežičnih zvučnika do luksuzne linije slušalica. Nadalje, u ponudi imaju i televizore upotpunjene raznim impresivnim mogućnostima poput 4G tehnologije, zvučnika koji se izvlače prilikom paljenja ili pak samostalnog zakretanja ekrana koji prati Vaše kretanje po prostoriji.

Flickr

Ni nakon 92 godine i brojnih drugih proizvođača koji su se upustili u proizvodnju audio-vizualnih uređaja, Bang & Olufsen nije izgubio na popularnosti što samo potvrđuje njihovu kvalitetu i iznimno visok i prestižan status na tržištu.

 

Vanja Hozmec

 

 

Poveznica:
http://www.bang-olufsen.com/en/stories/the-friendly-battle

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.