MINISTAR ŠUSTAR U POSJETU VUKOVARSKOJ ŠKOLI

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar u sklopu je projekta Nove TV, ‘Zemlja znanja’ , posjetio Vukovarsku osnovnu školu. Ovaj projekt pokrenula je Nova TV, a nositeljice projekta su novinarke Martina Bolšec i Srna Bijuk. Projekt će prikazati priloge iz škole diljem Hrvatske, te tako ukazati na probleme s kojima se nosi pojedina škola te obrazovni sustav.

Vukovarska osnovna škola nije obnovljena dvadeset godina, učenici nemaju blagavaonicu, primjerenu dvoranu,igralište. Ministar Šustar se susreo s vukovarskim osnovnoškolcima koji su ga mogli pitati što god su htjeli, a on je odgovarao na njihova pitanja. Učenike je zanimalo kada će se obnoviti školska dvorana i kuhinja, dok je jedna učenica iskazala želju da se obnove ploče.

26.01.2016., Zagreb - Predrag Sustar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

26.01.2016., Zagreb – Predrag Sustar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta.
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

„Ja vam neću reći precizni termin. Da vam ne dajem lažna obećanja, u najkraćem mogućem roku. Bilo bi idealno da u sljedeću novu godinu krenemo s novom školom, ali to teško možemo očekivati. Ja bih bio jako, jako sretan kad bi one tamo godine bilo sve spremno“ rekao je ministar.

Na „sastanku“ se dotaklo i teme ocjena na polugodištu. Učenici su se složili da su ocjene bitne  te da nema ocjena, neki učenici ne bi ni učili. Ministar se složio „da su ocjene okej“ , ali ako se odluče na vraćanje ocjena na polugodište, to se neće dogoditi bez razgovora sa učenicima.

Dotakli su se i knjiga, na koje se učenici žale, da su sve teže i teže. Što se tiče omjera sati u školama, ministar je rekao da „oni koji žele više matematike, da se onda s njima i radi više matematike. Tko želi otići na neko natjecanje županijsko ili državno nakon toga, da se isto tako to omogući. Moramo voditi računa da nismo svi za sve.“

Ministar je iz prve ruke čuo što muči osnovnoškolce i nastavnike, te se tako bolje upoznao s problemima našeg obrazovnog sustava, u vrijeme dok traje stručna i javna rasprava o cjelovitoj kurikularnoj reformi.

Martina Soldo

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.