Mjesec hrvatske knjige – i ove godine diljem zemlje

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

„Alive and kicking“ – tako bi se pjesmom mogao opisati ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige. Od 15. listopada do 15. studenog Knjižnice grada Zagreba i Ministarstvo kulture pokušat će dokazati da su knjige itekako aktualne i važne, ali i razveseliti manifestacijama već postojeće knjigoljupce. Službeno otvorenje održano je u šibenskom HNK povodom 950. godišnjice od prvog spomena grada u ispravi vladara hrvatske države – Petra Krešimira IV. No, simbolika otvorenja ne leži samo u kraljevskoj povijesti već i 150. obljetnici Narodne slavjanske čitaonice u Šibeniku.

www.kgz.hr

www.kgz.hr

Opis manifestaciji su dali i sami organizatori : „Čitam 100 na sat, a njime se, kako mu i samo ime kaže, želi popularizirati čitanje u ovom užurbanom vremenu kada svi koji vole čitanje iskorištavaju svaku priliku da posegnu za knjigom.“

Uz simbolično geslo, manifestacijski odbor naglašava da će se cjelokupni program odvijati na dvije razine – nacionalnoj i lokalnoj. Kako i sam naziv kaže, nacionalna razina trebala bi održati državni čitateljski maraton 21. studenog. U njega se mogu uključiti domovi, škole, vrtići, veliki i mali, ali i slučajni prolaznici, a održava se pod organizacijskom palicom Knjižnica grada Zagreba. Cilj kviza je potaknuti što više čitanja, osobito među mlađima.

S druge strane lokalne manifestacije prepuštene su sigurnim rukama pojedinih Gradskih knjižnica.

Kao i svake godine – pa tako i ove, bit će dodijeljena i nagrada za „Knjižnicu godine“ koja u 2016. de u ruke Knjižnice za slijepe.

No, najveće oduševljenje očekuje se 8. studenog kada se otvara još jedan sajam knjiga – Interliber. Ostatak programa za pojedine gradove, možete pogledati klikom ovdje.

 

Ema Bašić

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.