Mladi kreativci snimili ljepote Gorskog kotara

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Nedavno se društvenim mrežama proširio video pod nazivom Lost in Frame objavljenom na Youtube kanalu imena Mesmerized. Pod tim imenom krije se tim mladih i kreativnih fotografa i snimatelja kojima je zajednička strast prema fotografiji i videografiji. Tim se sastoji od tri člana, a njihova imena su Petar Krešimir Furjan, Aleksandar Petran i Alen Tkalčec. Cijela ideja nastala je sasvim spontano. Nakon što je Alenov video zimske idile u Podravini zainteresirao gledatelje, Alen je odlučio udružiti snage i zajedno sa kolegama osnovati tim kojem je cilj snimiti video uratke o predivnim mjestima koje će posjetiti.

Foto: Arijana Tkalčec/Studosfera.net

Foto: Arijana Tkalčec/Studosfera.net

Njihov prvi zajednički rad upravo je video imena Lost in Frame. Prije nekoliko tjedana uputili su se u Gorski kotar za koji su čuli da je prelijep u ovo zimsko doba. Lokacije koje su posjetili uključuju kanjon Kamačnik, Fužine, Omladinsko jezero i Lokve. „Uplovite u putovanje kroz ovo predivno mjesto, pogledajte ljepote Gorskog kotara, planinske regije u Hrvatskoj smještene između Karlovca i Rijeke. 63% površine Gorskog kotara prekriveno je šumom zbog čega se ovo mjesto naziva plućima Hrvatske ili hrvatska Švicarska“, stoji u opisu videa.

Video su snimili Alen i Petar Krešimir, a na snimanju su proveli cijeli dan. Za potrebe snimanja koristili su profesionalnu opremu – Sony a6300, Phantom 3 Professional i Canon 60D. U montaži im je pomogao njihov treći član, Aleksandar, a trebalo im je otprilike dva dana da video bude gotov. Prilikom sastavljanja videa nisu mogli vjerovati koliku ljepotu i netaknutost prirode skriva Gorski kotar. Jednostavno su morali video podijeliti s drugima. Iako im je ovo tek prvi zajednički video, planiraju u skoroj budućnosti objaviti nove radove koji prikazuju i ostalu raskoš naše predivne Hrvatske, ali i nekih drugih mjesta van Lijepe naše.

Arijana Tkalčec

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.