MODNA KNJIŽNICA NA VRHU TKALČIĆEVE: DOĐITE I UVJERITE SE!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ako ste se ponekad pronašli u situaciji da ne znate što obući ili niste bili pri novcu za haljinu koju bi željeli nositi, za vas ipak postoji rješenje. U Zagrebu, u Tkalčićevoj ulici možete pronaći modnu knjižnicu, ujedno i concept store MODNI KOLEKTIV. Donosimo vam zanimljivu i inspirativnu priču, a nešto o njoj ispričala nam je jedna od osnivačica Nika, koja je zajedno sa svojom prijateljicom Mateom odlučila otvoriti još do sada neviđeni dućan u Hrvatskoj.

Prije svega, možeš li ispričati kako ste došle na ideju o otvaranju zajedničkog ormara?
Iz čiste potrebe. Dogodilo mi se, kao i većini cura vjerojatno, da tisuću puta stojim ispred ormara i kukam kako nemam ništa obući, a ormar puca po šavovima. Pitala sam se, zašto ne mogu posuditi negdje nešto kad mi treba pa sam odlučila to napraviti.

IMG_5352

Foto: Nikolina Žužul

Kakve su ponude za studente?
Za studente je mjesečna članarina 200 kuna i za taj iznos mogu neograničeno posuđivati koliko kombinacija žele. Posudba je na tjedan dana, ali ju članovi mogu produžiti do dva tjedna uz najavu. Naravno, ako se robica ne vrati na vrijeme plaća se zakasnina od 5 kuna po danu po komadu, kao i u „pravoj“ knjižnici.

Foto: Nikolina Žužul

Foto: Nikolina Žužul

Jeste li imali negativna iskustva s vraćanjem robe?
Nismo imali loših iskustva do sada. Curke paze na robu i vraćaju stvari na vrijeme 

Foto: Nikolina Žužul

Foto: Nikolina Žužul

Jesi li zadovoljna s vašom modnom knjižnicom i kako vam ide?
Jako sam zadovoljna. Ovo je nešto novo i neobično na našem tržištu, još smo u fazi privikavanja ljudi, ali odaziv je dobar. Često nas pitaju: Zašto mi ne znamo za ovo od prije? Imala sam toliko svadbi, bez veze sam se nakupovala… Reakcije su pozitivne i nastavljamo dalje istim tempom.

Foto: Nikolina Žužul

Foto: Nikolina Žužul

Koje brandove možemo pronaći u Modnom KOLEKTIVU?
Od brandova su s nama Desiinia, Nitoya, Zeus and us i Suzana Vuljan iz Splita, Poppy torbe, MiART torbice, nakit od ribarskog konopa By Mare, Dream factory nakit, Dushka handmade a danas su nam došle majice Dolls Renate Grčić. Stalno je nešto novo kod nas…
Imate li u planu neke nove suradnje?
Imamo uvijek nove suradnje u vidu. Iduće dvije trebale bi biti Neha Neha (ručno oslikani komadi) te Fabric8 zadruga s tekstilno tehnološkog fakulteta. Imamo još toga u planu, ali ove dvije su sigurne.

Foto: Nikolina Žužul

Foto: Nikolina Žužul

Smatraš li da je u Hrvatskoj mladima teško pokrenuti posao?
Mi nismo imale nekih poteškoća samo je sve dosta dugo trajalo oko osnivanja firme i papirologije, a sada se to još lakše može preko interneta. Uvijek ima nekih izmjena u zakonima, pa je potrebno pratiti što se mijenja i biti upućen u sve.

Foto: Nikolina Žužul

Foto: Nikolina Žužul

I na kraju imaš li neku poruku za mlade koji bi voljeli nešto pokrenuti, a boje se?
Ne možeš znati ako ne probaš  Ako postoji ljubav prema nečemu i dobra ideja, treba riskirati…
Nikolina Žužul

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.