MODNI BLOGGERI – NOVI TREND SETTERI

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Što obući za koju priliku, koje boje uskladiti i kako, koji su oblici i veličine torbica in,sve su to pitanja koja se žene i muškarci iz sezone u sezonu pitaju. Ovisno o trendovima, ukusu i financijskom stanju, modni izričaji se razlikuju, no, stil je bezvremenska konstanta, za koju se kaže da ju imaš ili nemaš. U formiranju stila, u zadnje vrijeme sve nam više pomažu modni bloggeri.


Do prije nekoliko godina sve su trendove u modnoj industriji diktirale velike svjetske modne kuće i dizajneri. Ono što bi bilo hit na nekom od velikih modnih događaja, prenijeli bi klasični mediji, televizijske emisije posvećene modi ili poznati modni časopisi poput Voguea. Kako se svijet neprestano razvija, s njim se razvija i modna industrija, te dobiva nove elemente. Napretkom u modnoj industriji, klasični mediji nisu izgubili na važnosti, samo su dobili konkurenciju. Danas, veliku ulogu u svijetu mode, komentiranju i postavljanju trendova igraju modni blogeri. Zanimanje je to koje zauzima mjesto na društvenim mrežama, a obavljaju ga većinom mladi, modno osviješteni ljudi, koji prate trendove i sudjeluju u njihovom stvaranju.

Titulu kraljica ovog zanata definitivno zaslužuju Olivia Palermo i Chiara Ferragni. Obje imaju nekoliko milijuna sljedbenika na Instagramu, a doslovno svaka kombinacija koju obuku dobiva pozitivne kritike sa svih strana. Rado su viđene gošće na svim revijama velikih modnih kuća te bliske prijateljice s poznatim dizajnerima. Kako i ne bi bile kad su obje i više nego dobra reklama za svaku krpicu koju stave na sebe.

 

https://media1.popsugar-assets.com/files/thumbor/-wlDSWBfFIrpbTK4rVr68zid4rw/fit-in/1024x1024/filters:format_auto-!!-:strip_icc-!!-/2016/04/04/940/n/1922564/b9eb271b_edit_img_cover_file_40807847_1459793171_GettyImages-514192678/i/Facts-About-Chiara-Ferragni.jpg

https://media1.popsugar-assets.com/files/thumbor/-wlDSWBfFIrpbTK4rVr68zid4rw/fit-in/1024×1024/filters:format_auto-!!-:strip_icc-!!-/2016/04/04/940/n/1922564/b9eb271b_edit_img_cover_file_40807847_1459793171_GettyImages-514192678/i/Facts-About-Chiara-Ferragni.jpg

 

Chiara je karijeru započela kao model i glasnogovornica za Guess. Svoj je blog počela pisati 2009., a danas ima više od 6 milijuna pratitelja na Instagramu. Naziv njenog bloga je The Blond Salad, što joj je ujedno i već prepoznatljiv hashtag. Osim kao bloggerica, radi i kao dizajnerica. Do sada je surađivala s velikim modnim imenima poput Christian Diora, Louis Vuittona, Max Mare, Chanela i Tommy Hilfigrea. Uvijek je u prvom redu na svim značajnijim revijama, te svoje pratitelje na društvenim mrežama redovito izvještava o njima.

 

 

http://www.vogue.com/wp-content/uploads/2015/07/06/olivia-palermo-celeb-style.jpg

http://www.vogue.com/wp-content/uploads/2015/07/06/olivia-palermo-celeb-style.jpg

Olivia je karijeru započela na reality televiziji i u modelingu, a danas ju mnogi kritičari smatraju, te je više puta bila proglašena, najbolje odjevenom ženom na svijetu. Na nedavno završenom tjednu mode u Milanu, svi su bili oduševljeni Olivijinim izborom, te je svaka od osam kombinacija koje je odabrala za revije doživjela pohvale i divljenje modnih kritičara. O njenom velikom utjecaju u modnom svijetu govori i to kako ju je ove godine modna kuća Banana Republic proglasila svojom prvom ženskom ambasadoricom stila.

Budući da je danas brandovima potrebna velika reklama utjecajnih figura u tom svijetu, ne čini se kako će se zanimanje i potražnja za kvalitetnim modnim blogerima smanjiti. Modni blogovi i njihovi autori zauzimaju sve veću ulogu u današnjem svijetu mode i trendova te će njihova će uloga biti sve veća.

 

 
Iva Cota

 

 

Izvori:

https://en.wikipedia.org/wiki/Chiara_Ferragni

https://en.wikipedia.org/wiki/Olivia_Palermo

http://www.tportal.hr/lifestyle/moda/445896/Ona-je-kraljica-stila-Pokorila-Milano-s-osam-super-stylinga.html?utm_source=clanci&utm_medium=manual2&utm_campaign=clanci_manual

www.theblondesalad.com

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.