MODNI BOOM MREŽASTIH ČARAPA

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Tko god imalo prati modni svijet na Instagramu, ali i na drugim društvenim mrežama, primijetit će bezbroj slika na kojima ljudi ponosno nose poderane traperice ispod kojih iskaču mrežaste čarape. Iako je trend započeo krajem 2016. godine od strane brojnih svjetskih modnih blogera, ove je godine svijet poludio za mrežastim čarapama. Trend je postojao i ranije, ali današnja je uloga mrežastih čarapa nešto drugačija.

80-ih i 90-ih godina prošloga stoljeća samo su oni najhrabriji oblačili mrežaste čarape ispod mini suknji ili kratkih hlačica. Taj su trend započele pop dive čime bi naglašavale svoj seksipil. Danas se mrežaste čarape kombiniraju u ležernijem stilu i u različitim odjevnim kombinacijama. Sve je počelo s kombinacijom poderanih traperica i crnih mrežastih čarapa koje dolaze u raznim oblicima: s manjim ili većim rupicama, tanjeg ili debljeg materijala. Ovaj je hit odjeknuo vrlo brzo te su inače gola koljena dobila vlastiti uzorak.

 

Međutim, nije se stalo samo na tome. Nošenje poderanih hlača i mrežastih čarapa nije velika senzacija. Otkad su poderane traperice postale popularne, ispod njih su se nosili razni odjevni predmeti. Mrežaste su se čarape nakon prekrivanja koljena podigle na novu razinu. Za postizanje glamuroznog stila najjednostavnije je obući elegantnu haljinu dok se na nogama presijavaju svijetle mrežaste čarape s tisućama kristalića. Takvu je kombinaciju izabrala modna ikona Kylie Jenner čiji su pratitelji uspješno proširili trend. Međutim, stil koji kod nekih izaziva zgražanje dok ga drugi ponosno pokazuju jest mreža preko trbuha. Mrežaste se čarape navuku preko trbuha pa on, kao i koljena, dobiva „tetovažu od poliesterskih niti“. Također, mrežasti se uzorak nosi i ispod crop top majica što je jednako popularno. Može se pronaći i donje rublje s mrežastim uzorkom koji izviruje kroz hlače i majicu te stvara jednaki efekt kao i čarape. Jedna od pristaša toga trenda je švedska modna blogerica Fanny Lyckman koja vješto kombinira sve od navedenoga: poderane hlače, crne mrežaste čarape te crop top majice.


Ovaj je modni trend zaista jedinstven. Mrežaste su čarape zauzele ulogu modnih detalja. Međutim, je li ovakav stil doista i dalje jedinstven? Neće biti čudno vidjeti mladu djevojku kako hoda s mrežastim čarapama preko trbuha jer je to sada popularno. Kao i kod drugih trendova koje su pokrenule modne ikone, jedni će ih se kloniti i kritizirati dok će ih drugi s ponosom primjenjivati. Kako god bilo, popularnost mrežastih čarapa je ogromna i još će neko vrijeme zauzimati mjesto u svijetu mode.

Lucija Vogrinc

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.