Moj blind date

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Mein Blind Date mit dem Leben, odnosno u prijevodu Moj spoj na slijepo, film je redatelja Marca Rothemunda. Ova biografska drama s komičnim elementima neće vas ostaviti ravnodušnima.

Glavni lik Saliyi (Kostya Ullman) živi život uobičajenog tinejdžera te sanja o svojoj budućnosti. Saly je oduvijek želio postati hotelski zaposlenik. To mu je bio životni san. No, jednog dana započeli su njegovi problemi s vidom. Nakon odlaska liječniku ispostavilo se da Saly ima rijetku očnu bolest. Liječnici nisu mogli ništa, osim zadržati samo 5% njegovog vida. Unatoč tome, Saly čvrsto odlučuje da neće odustati od svog sna.

Foto: mojtv.hr

Foto: mojtv.hr

Saly je slao molbe za pripravnika u mnoge hotele, međutim svi su ga odbili zbog njegovog problema. Tada je Saly odlučio da neće spominjati svoj „invaliditet“. Uspio je dobiti mjesto pripravnika u jednom od najboljih hotela u Münchenu. Ne spominjući nikome svoju slabovidnost, odlučno i uporno Saly nadmašuje sva očekivanja i uspije se provući uz svog nestašnog prijatelja Maxa (Jacob Matschenz). No, s vremenom njegova se obmana počinje komplicirati, a posebice kad se zaljubi u Lauru (Anna Maria Mühe). Saly se odaje alkoholu i drogi kako bi uspio prebroditi sve obaveze koje mora ispuniti, a u tome mu ne pomaže ni obiteljska financijska situacija koja je na rubu.

Film nam pokazuje kako je vrlo lako izgubiti ravnotežu i dopustiti stvarima da odu predaleko. Također nam prikazuje i drugu stranu, gdje su osobe s invaliditetom primorane skrivati svoj invaliditet kako bi došle do onoga što žele. Saly je impresivan lik s nimalo nadodanim „superherojskim“ osobinama. On pada, ali se opet diže, a to je najvažnije. Znati ustati. Ništa nas ne može spriječiti u onome što smo naumili, ako to uistinu želimo, iako je put do toga često pun prepreka.

Ako želite pogledati jednu zbilja inspirativnu toplu priču, ovaj film je idealan za vas. Vjerujte, iz kino dvorane izaći ćete s drugačijim pogledima na svijet.

Arijana Petek

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.