Može li Đoković ponovno biti broj 1 u svijetu tenisa?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Među navijačima se javljaju brojne polemike oko toga tko je najbolji tenisač svih vremena. Nakon nevjerojatne dominacije Rogera Federera, zadnjih je godina „teniski tron“ preuzeo Novak Đoković. Trenutno drugi tenisač svijeta svojim je nevjerojatnim potezima i igrom, kao i dobrom komunikacijom s publikom osvojio teniski svijet, no ovosezonski rezultati nisu ni slični dosadašnjima te se teniski fanatici pitaju što se dogodilo s najboljim tenisačem svijeta.

 
Prošle sezone, Đoković je ostvarivao fenomenalne rezultate iako se na trenutke mogla osjetiti oscilacija u igri što za njega nije karakteristično. Početkom godine osvojio je Australian Open, a kasnije i drugi Grand Slam turnir Roland Garros. U prvoj polovici sezone Đoković je svojom igrom odavao dojam da će opet osvojiti većinu turnira gdje zaigra što mu je do tada i bila praksa. Usprkos tome, najjači njegov suparnik prošle godine je zasigurno bio Andy Murray koji je također svoju igru dignuo na visoku razinu što je i pokazao pobijedivši Đokovića u finalu ATP Tour Finalsa.

Izvor: novakdjokovic.com

Izvor: novakdjokovic.com

Osvojivši Qatar Open na početku ove sezone, činilo se da će Đoković nastaviti sa dosadašnjom praksom te fascinirati sve svojom igrom. No, uspio je šokirati cijeli svijet razočaravajuće lošom igrom u dosadašnjem dijelu sezone. Gubi od protivnika koji dosada nisu mogli ni zamisliti da će u svojoj karijeri uspjeti pobijediti teniskog „doktora“ kao što je Đoković, dok je njegov vječni rival Roger Federer sezonu otvorio na fenomenalan način te je dosada i pokazao da unatoč svojim godinama i dalje može konkurirati u teniskom svijetu i to upravo u trenutku kad je Đokovićeva igra u padu.

 
Mnogi teniski stručnjaci se pitaju što se dogodilo s Đokovićem. Neki od njih razlog za ovakvom igrom pronalaze u njegovoj drastičnoj promjeni prehrane i načina života, dok će neki reći da je ipak u ovome trenutku kao prioritet odredio svoju obitelj. Možemo samo nagađati te nam ne preostaje ništa drugo nego pratiti njegovu igru te vidjeti hoće li uspjeti se vratiti u staru formu te na nadolazećim turnirima pokazati da je i dalje jedan od najboljih tenisača svijeta.

 

PAULA ČUTURIĆ

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.