Mrkvom i đumbirom protiv hladnoće

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

 

Cccvokćemo na hladnoći posljednjih dana. Stišću se oči, stežu obrazi, smrzavaju niti kose i zakopčavaju zimske jakne. Zima nije pokucala na vrata, nego se zabila u njih, srušila ih i počela se derati. Ima našu potpunu pažnju jer s ovim peticama, trojkama i skorim nulama radi rupe na našim perjanim omotačima.

Nakon što popravimo vrata, zatvaramo ih i čavlima se zabarikadiramo u vlastite domove bježeći od bockavih prsti hladnoga zraka. Kad smo već zatvoreni među zidovima, uz grijanje na maksimalnoj temperaturi i dekicama, postoji još jedan ukusan način za zagrijavanje trbuha, lonaca i kuhinjskih prostorija.

 

Slatka i luda juha

Cvoktajuća vremena zahtijevaju zdrave postupke. Umjesto drva u peć, stavljamo mrkvu i đumbir u lonac. Juha je zdjelica topline i finih okusa koja će pomoći u izbjegavanju prehlada i viroza ovoga doba godine. Tajna se krije u dva sastojka i kratkom postupku njihove obrade.

 

Izvor: Pexels.com

 

Prvo se nareže luk i češnjak kojima se dodaju začini poput soli i kurkume te se krene dinstati. U tu poznatu kombinaciju se ubacuje đumbir koji čini preokret cijelom jelu dodajući notu intenzivnosti. Zajedno se dinsta, ali ne predugo.

 

 

 

Izvor: Pexels.com

 

Kada se već dobiva tamnija nijansa, kombinaciji se prilaže i mrkva. Peče se sve zajedno nakon čega dodajemo vodu. Količina vode određuje gustoću same juhe. Odabir je na samom kuharu te želji za gušćim ili rjeđim jelom. Sve zajedno se kuha dok mrkva ne omekša. Posljednji čin je miksanje cijele smjese u finu gustu juhu slatkastu od mrkve i ludu od đumbira.

 

 

 

Jelo je spremno za posluživanje i uživanje u srkanju. Ako su se koraci uspješno popratili, pred osobom se nalazi zdjelica narančaste juhe koja čeka da ispraši sve nepozvane goste organizma i popuni sve popucale rupe tijela nastale od hladnoće. Privatna peć tada grije iz grla te u borbenom stavu pazi na situaciju imuniteta.

 

Izvor: Pexels.com

 

Sara Vrban

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.