MURGANIĆ UVJERAVA: „UPRAVA ZA DEMOGRAFIJU FUNKCIONIRA“, A DEMOGRAFSKA SLIKA HRVATSKE SVE LOŠIJA

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić u srijedu je na pitanje novinara kada će biti objavljeno ime novog državnog tajnika za demografiju, odgovorila kako Uprava za demografiju funkcionira, te da Ministarstvo ima vanjske suradnike, savjetnike i demografe.

“Veliki interes usmjeren je na to radno mjesto”, rekla je Murganić novinarima na predstavljanju studije “Analiza pristupačnosti, kvalitete, kapaciteta i financiranja sustava ranoga i predškolskog odgoja i obrazovanja u Hrvatskoj“ u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, prenosi Hina.

Izvor: Pixabay.com

“Uprava za demografiju funkcionira, a imamo i vanjske suradnike i savjetnike i demografe”, rekla je Murganić dodavši kako Uprava „ne funkcionira sama, ona je u sustavu širokog ministarstva, koje za svoj rad ima potporu i suradnju ostalih zaposlenih službenika, državnih tajnika i ministrice“, piše Hina.

Podsjetimo, u veljači ove godine državni tajnik za demografiju Marin Strmota podnio je ostavku upravo zbog toga što se ništa konkretno ne poduzima kako bi se popravila demografska slika Hrvatske.

Strmota je tada na predstavljanju „novih mjera“ demografske obnove, koje su već bile predstavljene i tri mjeseca ranije, i sam posvjedočio o neučinkovitosti Ministarstva: „Nakon godinu i pol u Vladi kao mladi čovjek smatram da ovo nije dovoljno ozbiljno i podnosim ostavku. Država izumire, ovo je najgore stanje u Hrvatskoj otkad postoji država. Pričati ovako neozbiljno o ovome, ja kao mladi čovjek, građanin, otac dvoje djece, nezaposlene supruge, nezaposlenih roditelja, ne vjerujem da će se išta riješiti ovakvim pristupom“.

U prilog Strmotinoj izjavi idu i podaci Državnog zavoda za statistiku, prema kojima je prošle godine u inozemstvo je odselilo 36.436 građana, a u proteklih 15 godina, iz Hrvatske se iselio grad veličine Splita, prenosi Dnevnik.hr.

Gabriela Galić

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.