MUZEJ ILUZIJA

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ako volite svijet iluzija, zanima vas što se događa s mozgom kada vidi određene stvari, zašto se nekad linije pomjeraju i boje mijenjaju na fotografijama iako se zbilja ništa ne mijenja. Odgovor na takva pitanja, kao i još niz zabavnih i atraktivnih varki možete vidjeti u Muzeju iluzija na adresi Ilica 72 u Zagrebu.

foto: Ivan Grgurić

Muzej je otvoren 2015. godine i razlikuje se od svih muzeja u kojima ste do sada bili. Naime, tamo se možete smijati, vrištati i raditi sve što u drugim muzejima nije dozvoljeno. Ovdje se od posjetitelja i očekuje da budu kreativni i da se igraju. U prostorijama se nalaze interaktivne igre, optičke iluzije kao i posebne sobe, kao što je kosa soba, obrnuta soba, infinity soba. Svi  eksponati su povezani sa psihologijom, matematikom, biologijom i razvijaju percepciju kod posjetitelja. Dakle, kroz sve te eksponate se pokušava spojiti zabava i edukacija. Ovo mjesto je savršeno za nova iskustva i uživanje s prijateljima, s obitelji ali isto tako i za organiziranje rođendana. Naime, cilj je djecu potaknuti da se natječu u slaganju didaktičkih igrica, pa dobiju određene nagrade. Također osim same posjete, moguće je i kupiti didaktičke igračke koje umanjuju stres  i pomažu u učenju, ne samo djeci već i odraslima. Muzej iluzija u Zagrebu posjeduje najveću zbirku holograma u ovom dijelu Europe.

foto: Ivan Grgurić

 

Slični muzeji već godinama postoje na Tajlandu, u Moskvi, a u Hrvatskoj takav postoji u Zagrebu i Zadru. Preko 70 eksponata će vas iznenaditi i ostaviti u nevjerici. Ali koliko ćete se unutra zadržati i provesti vremena ovisi o svakome individualno. Ako vas zanima znanost, psihologija i želite malo detaljnije istražiti muzej – to zahtjeva malo više vremena, ali garantira i odličnu zabavu.

Ako se želite oduprijeti gravitaciji, popeti se na strop ili izgubiti u beskonačnosti Sobe ogledala svakako posjetite Muzej Iluzija. Ali ne zaboravite ponijeti fotoaparat, jer ćete sigurno htjeti napraviti preludu fotku. Jeste li spremni za avanturu?

Anja Ćurić

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.