NA SVJETSKI DAN CRVENOGA KRIŽA 900 VOLONTERA NA BAKLJADAMA U ČETIRI GRADA U HRVATSKOJ

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Povodom Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, koji se obilježava 8. svibnja, Hrvatski Crveni križ (HCK) u utorak će na glavnim gradskim trgovima održati bakljade pod sloganom “Svjetlo za humanost”, pokušavajući tako skrenuti pozornost javnosti na važnost humanosti i uvažavanje svakog pojedinca i zajednice.

Izvor: Pixabay.com

U Dubrovniku, Zadru i Zagrebu, gradovima u kojima je osnovan HCK, bit će organizirane bakljade djelatnika i volontera Crvenoga križa. Također, baklje će biti zapaljene i u Osijeku koji već desetljećima daje ogroman doprinos u skrbi za najranjivije u društvu.

Baklje će u svim gradovima upaliti u 20:30 sati, a iz HCK-a pozivaju građane da im se pridruže u mimohodu te da zajedno u tišini prenesu poruku da je “humanost ono što nas čini ljudima pa mora imati važno mjesto u današnjoj ljudskoj civilizaciji” prenosi hina.hr.

Zagrebačka bakljada u kojoj će sudjelovati oko 150 volontera i djelatnika krenut će u 20:30 sa Zrinjevca, gdje će se okupljenima obratiti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Nakon Zrinjevca, mimohod će se kretati Praškom, kroz Radićevu ulicu do Kamenitih vrata, a završit će na Markovu trgu.

U Dubrovniku mimohod s bakljama kreće od Pila prema Stradunu, a završava kod crkve Svetoga Vlaha. Svjetlo za humanost nosit će oko 200 volontera i djelatnika Crvenoga križa, a podršku poruci humanosti pružit će i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Izvor: Pixabay.com

Na bakljadi u Zadru, koja će se kretati od Narodnog trga, pa Kalelargom do Pozdrava suncu, sudjelovat će oko 80 volontera i djelatnika Crvenoga križa, a pratit će ih predstavnici gradske i županijske vlasti.

Bakljada u Osijeku krenut će s Trga Slobode na Korzo, a završit će na Visećem mostu. Sudjelovat će 400 volontera i djelatnika Crvenog križa, a podršku poruci humanosti pružit će predstavnici županijske i gradske vlasti.

“Pozivamo sve ljude dobre volje diljem Hrvatske da nam se pridruže te da zajedno upalimo svjetlo za humanost i pokažemo da smo društvo koje zaista vidi ljude, posebno one ranjive kojima je potrebna ruka pomoći”, poručuju iz HCK-a za hinu.hr.

Dora Nizić

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.