Nadogradnja za Windows 10 donosi sjajne novitete

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Nadogradnja Creators za Windows 10 donosi zanimljive i kreativne nove dodatke za Microsoftov operativni sustav. Windows 10 je prvi put bio pušten u javnost 27. srpnja 2015, da bi 2. kolovoza 2016 dobio svoj prvi update, a ovih dana predstavljen je i novi, pod nazivom Creators Update. Lako je doći do nove verzije, sve što trebate je otići na postavke svog Windowsa 10 i potražiti opciju update. Prije nego i sami potražite ovo novo Microsoftovo rješenje za Windows 10, mi vam donosimo najzanimljivije novitete.

Pixabay

Pixabay

Cortana za postavke
Digitalna pomoćnica Cortana od sada bi se mogla pojaviti kako bi vas vodila kroz postavke. Koristeći mikrofon i zvučnike svog računala upute za postavljanje primjerice mreže Wi-Fi možete učiniti i glasovno. Na raspolaganju su naravno još uvijek i tradicionalni miš i tipkovnica.
Režim rada za igru
Igranje video igara jedna je od najčešćih stvari koje radimo na svom računalu i ovim novitetom u Microsoftu su pokazali da to znaju. Naime kreiran je novi režim rada za igru (game mode) u aplikaciji za Xbox koji će prioritet dati procesoru i grafičkom procesoru pri raspodjeli resursa računala. Pri tom će se smanjiti pozadinske zadaće i druge aplikacije koje bi mogle opteretiti sustav. U Xbox dodan je u streaming Beam zahvaljujući kojem možete podijeliti prijenos uživo svog igranja. Režim rada za igru moći ćete pokrenuti svaki put kao pokrenete bilo koju video igru. Game mode možete pronaći u početnim postavkama.
Slika u slici
Od sada Universal Windows ima mogućnost prikaza slike u slici. Ugrađena je aplikacija Movies & TV koja korisniku omogućava gledanje filma ili serije u prozoru koji je uvijek povrh drugih, stoga možete gledati svoju omiljenu seriju dok u isto vrijeme radite još nešto. Podrška je zasad ograničena na svega nekoliko Microsoftovih aplikacija, no u budućnosti se planira još veći razvoj.

 

Pixabay

Pixabay

Noćno svjetlo
Night Light je značajka koja smanjuje emitiranje plavog svjetla sa zaslona vašeg kompjutera nakon zalaska sunca ili u određeno vrijeme tijekom večeri.

Dynamic Lok
Ovaj novitet omogućava automatsko zaključavanje računala na Windows desetki kad se udaljite od njega. Može se upariti s nekoliko uređaja koji podržavaju Bluetooth, koji vam zatim mogu omogućiti zaključano računalo u vašeg odsustvu.

Paint 3D
Vrlo jednostavnog naziva i očite funkcije Paint 3d je trodimenzionalna inačica svima nam poznate Paint aplikacije koja je za ovaj update modernizirana. Možete stvarati 3D objekte po želji.

Više pogledajte u videu:

 

Ana Roksandić

 

Izvori:
https://www.tportal.hr/tehno/clanak/ovo-je-devet-najboljih-stvari-koje-uskoro-stizu-na-vase-windowse-20170414
http://www.pcadvisor.co.uk/new-product/windows/windows-10-creators-update-release-date-features-3496959/

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.