Najavljen novi Tesla automobil

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
images.hgmsites.net

images.hgmsites.net

U četvrtak, 31. ožujka najavljen je novi automobil američke tvrtke Tesla motors pod nazivom Model 3. Ovo je prvi Teslin automobil koji će biti pristupačan ljudima srednjeg sloja te bi ga to moglo promijeniti iz egzotičnog u mainstream automobil. Službeno predstavljanje održano je u sjedištu kompanije u Hawthorneu u Kaliforniji pred 800 ljudi. Najavljen je tek 2017, a Elon Musk, utemeljitelj i vlasnik tvrtke već je u prvih 24 sata zaprimio preko 232.000 rezervacija – svaka uz 1000 dolara depozita. Ukoliko se projekt ostvari, tvrtka Tesla motors, koja još uvijek ne zarađuje na svojim automobilima, konačno bi mogla postati profitabilna.

www.snopes.com

www.snopes.com

Rečeno je kako bi Model 3 trebao imati mogućnost prelaska 320 km između punjenja što će biti omogućeno baterijskim sklopom od 80 kWh. Imat će ujedno i četvora vrata, prtljažnik s prednje i stražnje strane, stražnje vjetrobransko staklo te funkciju auto-pilota. Postizat će ubrzanje od 0 do 100 km/h u samo šest sekundi što je usporedivo sa s performansama BMW-a M3. Također, puno će rada i truda biti uloženo i u sigurnosne sisteme novog modela Teslinog automobila.

Ulazak na masovno tržište predstavljat će brojne izazove. Sljedeće godine kupci će moći birati između 60 modela električnih automobila. BMW, Audi, Renault, Nissan te General Motors također su najavili svoje modele električnog automobila po identičnom cjenovnom rangu. Neki od njihovih modela mogli bi se u prodaji naći već godinu dana prije Teslinog Modela 3. Njihova prednost također je i iskustvo u masovnom tržištu, serijskoj proizvodnji te veća prepoznatljivost samog brenda.

Petra Srđenović

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.