NAJNEOBIČNIJA MET GALA DOSADA?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Met Gala, također poznata pod nazivom Gala bal, događaj je koji se jednom godišnje održava u humanitarne svrhe. Svake godine održava se u New Yorku, u muzeju Metropolitan, te označava početak modne izložbe. Bal svake godine ima drugačiju temu, a od gostiju se očekuje da svoje odjevne kombinacije prilagode temi. Poznate osobe svake godine pridonose događaju, te plaćaju svoje mjesto na Balu, a njihov doprinos donira se u humanitarne svrhe.
Ovogodišnja tema bala, prema mnogima je bila najneobičnija dosada. Naime, po prvi puta nakon Yves Saint Laurenta 1983. godine, čast da tema bude jedinstvena i posvećena samo njoj, pripala je ekstravagantnoj japanskoj modnoj dizajnerici Rei Kawakubo. Naime, ona je osnivačica brenda Comme des Garçons, te se smatra jednom od najznačajnijih i najutjecajnijih dizajnerica u posljednjih 40 godina. Za njen lik i djelo, svakako je najznačajniji uvođenje anti-mode i „hiroshima chica“. Naziv teme bio je „Umjetnost onoga između“.

Koliko je rad ove dizajnerice značajan, govori i izjava Andrewa Boltona, voditelja Metropolitana, koji je rekao da je upravo Kawakubo definirala estetiku našeg doba, navodeći nas da konstantno preispitujemo modu kao mjesto neprekidnog stvaranja i hibridnosti. Nakon crvenog tepiha otvara se izložba sa 120 kreacija koje je ova dizajnerica kreirala još od 1981. godine.
Ulaznica za ovaj event košta 30 000 dolara, a stol 275 000 dolara. Dok je npr. 1960. godine koštala samo 100 dolara. Uzvanici su se ove godine uistinu potrudili biti dosljedni temi, pa su došli u krajnje neobičnim kreacijama. Tako su svi zapazili polugolo tijelo Kendall Jenner u haljini koja je puno više otkrila nego pokrila, Rihanninu krajnje ekscentričnu haljinu, koja je više izgledala kao neki izložak u Muzeju suvremene umjetnosti nego haljina i crvenu haljinu Katty Perry s krajnje neobičnim pokrivalom za glavu.

Objavu dijeli KATY PERRY (@katyperry)

Iva Cota

 

 

Poveznice:

https://en.wikipedia.org/wiki/Met_Gala

http://www.24sata.hr/lifestyle/tema-im-je-bila-nesto-izme-u-najcudniji-crveni-tepih-do-sad-522592

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.