NAJVEĆI SHOWMAN (THE GREATEST SHOWMAN): CIRKUSNI MJUZIKL

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Nedavno je u naša kina izašao film „ Najveći showman“, redatelja Michaela Greya. Ovaj originalni mjuzikl inspiriran je pričom o P.T. Barnumu, showmanu i biznismenu koji je osnovao cirkus nazvan „ Barnum and Bailey Circus“ te je osvojio publiku diljem svijeta. Lik Barnuma utjelovio je Hugh Jackman, a sjajne uloge igraju Zac Efron, Zendaya te Michelle Williams. Film je nominiran u tri kategorije Golden Globesa te je osvojio nagradu Truly Moving Picture Awarda.

Film prikazuje uspon Barnuma, njegovo izdizanje iz siromaštva te kako postaje majstor za nove umjetnosti i svjetski spektakl. Barnum, vodeći se svojom maštom i idejama, otvara cirkus u kojem je sve nemoguće moguće: bradata žena, najviši čovjek na svijetu, par na trapezu i slično. Početak filma je zaista teatralan- u prvom je planu Hugh Jackman kao glavni lik usred cirkusne točke u kojoj sudjeluju svi „neobični“ ljudi. Nastup je pun plesa i pjesme u kojoj Hugh pokazuje zavidne pjevačke sposobnosti. Početna scena zaista ostavlja bez daha!

Ovaj mjuzikl savršeno prati radnju s pjesmom i plesom. Nema velikog odmaka u radnji u trenutku kada počinje pjesma, a svaki od glumaca iznenađuje svojim talentom. Glumac Zac Efron je nakon dugo vremena ponovo zapjevao što će razveseliti fanove High School Musical-a. Plesne točke su zabavne i zanimljive te koreografije nisu pretjerane. Glumica Zendaya nas fascinira svojim akrobatskim vještinama na trapezu što začinjava plesni dio mjuzikla. Ovakav film pokazuje da glumci osim što glume, znaju pjevati i plesati.

Film ne prati samo priču glavnog lika Barnuma već i priče ostalih likova pa se tako susrećemo s ljubavnom pričom, rastom samopouzdanja i osjećajem pripadnosti u nekoj zajednici. Iako je Barnum biznismen koji razmišlja o profitu, svim ljudima koji su neobični je njegova vjera u njih dala nadu za prihvaćanjem. Film je pozitivan i u samom cirkusu nije bitno kojeg si staleža, rase ili spola- svi su drugačiji i posebni. Uza sve to, zabava uz film je zajamčena. Dobri glumci, dobra glazba i ples te sjajna kostimografija prikovat će vas uz ekrane i dati vam pravi mjuzikl osjećaj!

 

Lucija Vogrinc

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.