Nakon filozofije na udaru i studij psihologije i povijesti

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Foto: x-ica.com

Foto: x-ica.com

Odlukom Senata sveučilišta u Zagrebu nakon 25 godina ugašen je studij filozofije na Hrvatskim studijima. Povod je ovakvoj degradaciji Hrvatskih studija, kako ističe Rektorat, paralelizam. Tako su tri studija filozofije postala nepotrebna na Sveučilištu u Zagrebu.

Zbog ukidanja filozofije strahuje se i od ukidanja ostalih studija na Hrvatskim studijima. Tako bi se zbog paralelizma mogao ugasiti i studij psihologije i povijesti. Naime preddiplomski studij psihologije i povijesti prakticira se još i na Filozofskom fakultetu te na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Studij psihologije je na Hrvatskim studijima opstao 20 godina, dok profesorica Jasminka Despot Lučanin ističe kako isti nikako nije istovjetan studiju na Filozofskom fakultetu a problem studija na Hrvatskom katoličkom sveučilištu predstavlja nepripadnost Sveučilištu u Zagrebu.

Profesorica navodi i kako interes kandidata za studije na Hrvatskom studiju te zapošljivost studenata po završetku studija idu u prilog fakultetu. Također bi ova rasprava o mogućem ukidanju studija psihologije i povijesti mogla odvratiti kandidate od upisa na Hrvatske studije u nadolazećim akademskim godinama.

Jana Župančić

Izvor: jutarnji.hr

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.