Nanodiy – nova tiskarska tehnologija

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Nanodiy je iz poduzetničkog inkubatora u Koprivnici velikim koracima krenuo u osvajanje globalnog tržišta. Njihova revolucionarna tehnologija tiskanja će do kraja godine biti zastupljena na svakom kontinentu.

Što je Nanodiy i po čemu je poseban?
S Nanodiy tehnologijom koju su razvili Saša Miklošić i Zoran Sušanj izrada otiska gotova je u roku od samo 60 sekundi, a ne košta više od jednog eura po A4 papiru!
Ova tehnologija bazirana je na proizvodnji tekstilnih boja s vezivnim sredstvom koje se aktivira uz pomoć stabilizatora boje. U dodiru sa stabilizatorom boje i djelovanjem temperature, vezivna sredstva se aktiviraju i vežu pigment boje na pologu na koju se apliciraju. Najbolji dio je što za ovu brzu izradu otisaka ne trebate imati nikakav poseban stroj, već vam je dovoljan običan kućni inkjet printer. ”U printer ulijemo Nanodiy CMYK boju i printamo na Nanodiy transfer papir. Na isprintanu grafiku nanosimo Nanodiy stabilizator koji boju pretvara u gel i takav preslikač prenosimo na tekstil s termoprešom na 180 stupnjeva i 30 sekundi”, objašnjava Miklošić. Također, ova tehnologija omogućuje tiskanje na više od 100.000 tekstilnih uzoraka , što uključuje 100% pamuk, poliester, mješavinu pamuka i poliestera, svilu, grube materijale i mnoge druge.

Pixabay

Pixabay

Tržište?
Korisnici na koje ciljaju su različiti, od tvrtki u tiskarskoj industriji, suvenirnica, turističkih agencija i sportskih klubova pa sve do osoba koje bi pokrenule svoj vlastiti tiskarski ili dizajnerski brand. Naime, ako printer već imate kod kuće nabava Nanodiy komponenti košta 1500 kuna isto koliko i termopreša. Dakle, za otprilike 3000 kuna možete pokrenuti biznis.

 

Gdje se Nanodiy razvija?
Iako su razmišljali o preseljenju poslovanja u Dansku, gdje su dobili izvrsnu ponudu nakon pobjede na Voogle natjecanju za najbolji startup 2016. godine odlučili su ostati u Hrvatskoj, točnije u Koprivnici, gdje su i započeli sa svojim radom. Ističu kako nisu pogriješili te su sretni što su svojim ostankom potaknuli i motivirali druge lokalne poduzetnike i kreativce.

Više pogledajte u videu:

 

 

 

Ivona Magdić

 

 

Izvori:

NanoDiy

Koprivnički Nanodiy vlastitom tehnologijom omogućava brz i jeftin tekstilni tisak

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.