Narcos

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Postoje pojedinci koji uvijek priželjkuju da su živjeli u ludim osamdesetim godinama prošlog stoljeća jer kako kažu, to su bila zlatna vremena. Zlatna vremena bila su i za jednog od najkontroverznijih osoba prošlog stoljeća – Pabla Escobara. Upoznati sa činjenicom da je Escobar ujedno i najpoznatiji krijumčar kokaina u 20. stoljeću, postavljaju se razna pitanja o tome tko je on u stvarnosti bio i kakav je život vodio. Internet je jako dobar, ujedno i najbrži način dolaženja do odgovora, ali sve bitne i nepoznate činjenice o njegovom životu realno su prikazane u seriji Narcos. Kreatori i producenti Chris Brancato, Carlo Bernard i Doug Miro, kao temu serije uzeli su kontroverzan život najpoznatijeg krijumčara droge i opravdali sva očekivanja. Ova popularna serija krenula je s emitiranjem 2015. godine i osvojila svijet što dokazuje i visoka pozicija na listi najboljih svjetskih serija.

Pablo Escobar krajem 70-ih godina prošlog stoljeća dolazi do visokih zarada na njemu lak, ali ilegalan način. Proizvodnja i krijumčarenje kokaina u Kolumbiji tih godina, bio je sasvim normalan posao kojim su se bavili oni samo najhrabriji. Bio je vođa kartela Medellin, te je zajedno sa svojim kolegama postignutim dogovorom izvozio kokain u SAD. Vjerovali ili ne, Escobar nije bio jedan od onih koji je svoje bogatstvo pohlepno krio samo za sebe, već je bio donator narodu Medellina. On je za njih bio kako su ga i nazivali Robin Hood, a tim statusom došao je i do velikog broja glasova koji su mu osiguravali mjesto u Kongresu, ali ne zadugo. Javier Pena i Steve Murphy su agenti za suzbijanje krijumčarenja droge i značajnu ulogu imaju u lovu na Escobara i naposljetku u njegovom padu. Godine bježanja, skrivanja po gradovima i selima Kolumbije, borba za opstanak, izdaje od strane onih koji su mu bili najbliži i želja za osvetom je ono što je realno prikazano u prve dvije sezone serije. Pablov kraj nije značio i kraj serije, te se treća sezona fokusirala na Cali kartel i trgovinu drogom nakon njegove pogibije. Kakav je tek život vodila ova elita i što su sve bili spremni napraviti zbog želje za vlasti, te kako ih je uništila vlastita pohlepa prikazano je u trećoj sezoni.

Narcos je serija koja je veoma realna i koja sve događaje potkrepljuje isječcima sa televizije ili novina koji su izvještavali o tome, jer gledajući epizodu po epizodu zaboravlja se da se to uistinu događalo u ne tako dalekoj prošlosti. Život Pabla Escobara nije jedna od tema koje će zanimati svakoga, ali vas serija provodi kroz nepregledna prostranstva Kolumbije i njihove prašume u kojima su bile najbolje skrivane tajne. Već nakon prve epizode velike su šanse za postati obožavatelj Narcosa i prebaciti seriju u svoju svakodnevnu rutinu. Stvar postaje bolje znajući da treća sezona nije i posljednja. Kakav su to život vodili Meksički narcosi i na koje načine su trošili svoje lako zarađeno bogatstvo, tema je četvrte sezone ove popularne serije koja je s emitiranjem krenula 16. studenog ove godine.

Josipa Blačić

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.