NEMAR STUDENATA ILI LOŠA SIGURNOST U DOMOVIMA: U SD Stjepana Radića ušetao nepoznati muškarac i snimio studentice dok su se tuširale

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Četvrti paviljon u SD Stjepana Radića na Savi opet je bio na meti manijaka. Na ženski kat u srijedu je upao nepoznati muškarac te je snimao studentice koje su se tuširale. Ovaj nemili događaj zbio se samo mjesec dana nakon što je u isti paviljon upala žena koja je studentici pokušala ukrasti novčanik.
„Moja prijateljica se tuširala, a netko je gurnuo mobitel ispod vrata. Dok ga je ona vidjela, vrisnula je i on je počeo trčati. Sva sreća da je pogledala dolje i vidjela kameru. Moguće da je nekog snimao, a da osoba to ni ne zna“ rekla je osoba bliska djevojci koja se našla na meti manijaka. Za Srednja.hr oglasila se i Uprava doma: „Netko je izvana ušao i može biti da je neko vrijeme bio u paviljonu, to ne možemo znati. Detektirano je da kroz glavni ulaz nije ušao. U roku od 4 minute zaštitari su već bili tamo, znači nije mogao proći kraći period nego što su oni došli“.

https://pixabay.com/p-431230/?no_redirect

https://pixabay.com/p-431230/?no_redirect

Kao mogući uzrok pokazao se nemar studenata koji ostavljaju otvorena vrata na požarnim stubama kako bi si time olakšali ulazak u dom.
„Požarne stepenice se zatvaraju i svagdje imamo upozorenje i etikete da se ta vrata moraju zatvarati. E sad, ako pojedinac, netko od studenata, ostavi ta vrata otvorena, tu nastaje problem. Oni se uglavnom služe, a to ne bi smjeli, požarnim stubištem i to je problem. Mi svaki dan po nekoliko puta obilazimo paviljone u svrhu uklanjanja prepreka, recimo boca ili kišobrana koje studenti ostave da im se ta vrata ne zaključaju. Studenti sami sebi tako stvaraju nelagodu, a vi to ne možete spriječiti. Nisu svjesni da im iz te komocije može nastati velika šteta, kao što je možda i sada netko ušao“ rekli su iz Uprave doma za Srednja.hr.

https://www.flickr.com/photos/dahlstroms/4511228299

https://www.flickr.com/photos/dahlstroms/4511228299

Rješenje ovog incidenta nikako ne može povratiti privatnost koju je nepoznati muškarac oduzeo studenticama. Ono što je još uvijek ispravljivo jesu navike studenata. Ne treba tražiti opravdanje za ovaj događaj, ali treba iznaći rješenje da se ovako što ne bi ponovilo.

Alen Šalić

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.