Neponovljivi piknik: Tajna večera u bijelom stiže u Zagreb!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

 

Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

Tisuće ljudi obučenih isključivo u bijelu boju i okupljeni kako bih zajedno uživali u nezaboravnim gurmanskim delicijama? Čini se nemoguće no kada je riječ o senzaciji „ Le Dîner en Blanc „ ideja postaje stvarnost.

Popularni pariški piknik 20. svibnja 2017. godine stiže u Zagreb na jednu od kultnih gradskih lokacija. Točno mjesto održavanja nije poznato jer će gosti za lokaciju saznati tek sat vremena prije samog početka. Popularna večera u bijelom već tri desetljeća očarava čitav svijet, a svoju povijest započela je pisati u Parizu 1988, kada je osnivač François Pasquier vraćajući se s dugog puta, dobio ideju okupiti svoje prijatelje na pikniku. Broj njegovih uzvanika bio je veći od očekivanog stoga je goste zamolio da se obuku u bijelu boju kako bi se međusobno lakše prepoznali. Nakon toga večere su se počele održavati i izvan Pariza, prvo u Montrealu 2009. godine, a dvije godine iza toga i u New Yorku. Iz organizacije su predvidjeli mogući uspjeh stoga su parišku tradiciju nastavili širiti i u drugim svjetskim metropolama poput Londona, Toronta, Los Angelesa i Sydneya.

Zagrebačka večera u bijelom prvi put se održava u Hrvatskoj, a Zagreb je jedini grad regije koji će se moći s još 75 gradova svijeta pohvaliti kao domaćin ovog jedinstvenog događaja koji pridonosi turističkoj promociji grada. Sudjelovanje na ovom pikniku podrazumijeva niz pravila kojih se gosti moraju pridržavati. Prvo i najvažnije je da sve mora biti bijele boje, od odjeće do stola i dvije stolice koje moraju ponijeti sa sobom kako bih mogli nesmetano uživati. Uz to, svi uzvanici imaju mogućnost online kupovine košare s delicijama koji će ih dočekati na samoj lokaciji, a za njihovu pripremu bit će zaduženi vrhunski kuhari renomiranih zagrebačkih restorana. Početak je zakazan za 19 sati, a ne bi ga trebalo propustiti nego iskoristiti za opuštanje i predah od studentskih briga.

Ela Roso

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.