Neslaganja u Vladajućoj koaliciji

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Vladajuća koalicija je u velikim problemima zbog Zakona o udomiteljstvu. Sastanak vladajućih klubova održat će se u utorak, a HNS je pripremio amandmane.

Iako je HNS neko vrijeme šutio i slagao se sa zakonom, ipak su se predomislili. HNS-ovi zastupnici već neko vrijeme tvrde da nisu zadovoljni prijedlogom Zakona o udomiteljstvu, a HDZ je jasno poručio kako razgovarati mogu, ali popuštati ne misle.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je kako je Vlada poslala zakon te da ako ima nekih stvari o njima se može samo razgovarati. „Vlada stoji iza ovog prijedloga zakona“ poručio je.

Potpredsjednik Sabora Željko Reiner rekao je kako ne mogu svi jednako misliti, ali da je važno da se razgovori vode te da se postigne konsenzus.

No nije samo HNS protiv ovog zakona. I većina manjinaca su sličnog mišljenja.

“Ja sam uvijek tvrdio da ljubav nema granica, i da takve granice ne smiju zakoni postavljati “izjavio je Furio Radin.

I najnovija članica Kluba zastupnika Milana Bandića dijeli mišljenje svoje dojučerašnje stranke.

I gradonačelnik Zagreba je prokomentirao situaciju. Naglasio je kako ne postoji demokratski centralizam te da će biti onako kako je bilo s Istambulskom konvencijom.

Oporba je zadovoljna. “Ja bih mogao politizirati, govoriti o tome da se HNS traži, ali neću, nego ću reći da je taj njihov prijedlog dobar”, smatra SDP-ov Peđa Grbin. Također naglasio je kako bi vladajući trebali rušiti predrasude, a ne ih samo pogoršavati.

Dok prepirka traje, na saborskim stranicama najava još uvijek stoji. Konačni prijedlog zakona u srijedu će se naći na odboru za zakonodavstvo.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.