NET-A-PORTER POSTAJE FUR-FREE

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Online modni gigant Net-a-Porter nedavno je usvojio fur-free politiku koja će spriječiti prodavanje bilo kojeg predmeta od životinjskog krzna na web stranici i tako stao u obranu prava životinja.

Pixabay

Promjenu je pokrenula matična tvrtka Net-a-Portera, Yoox Net-a-Porter Group (YNAP), što znači da Net-a-Porter nije jedina web stranica koja će biti uvoditi nova pravila., već i stranice Mr Porter, Yoox i The Outnet prestaju s prodajom životinjskog krzna. Sa svih ovih stranica uskoro će biti uklonjeni svi proizvodi rađeni od životinjskog krzna. “Imamo jak osjećaj odgovornosti i prepoznajemo važnost pozitivnog doprinosa u društvu. Nizom inicijativa, suradnji i inovacija, naš cilj je postati predvodnicima promjene u cijeloj industriji”, izjavio je Matteo James Moroni, direktor održivosti za Yoox Net-a-Porter Group.
S obzirom na to da je Yoox Net-a-Porter Group smatran pionirom i liderom u online modnom prostoru te da grupacija ima 2.9 milijuna potrošača u 180 zemalja, 29 milijuna jedinstvenih posjetitelja mjesečno i 1,9 milijardi eura neto prihoda za 2016. godinu, ovo je prilično velika stvar. YNAP je najistaknutiji prodavač koji je pokrenuo politiku protiv krzna.

Pixabay

Ova najava iz Net-a-Portera slijedi trend drugih modnih marki koje se bave stvaranjem i prodajom odjeće bez korištenja životinjskih proizvoda. Calvin Klein, Ralph Lauren, Vivienne Westwood i Tommy Hilfiger samo su neke od modnih kuća koje su se odrekle životinjskog krzna. Armani je prošle godine objavio kako postaje fur-free tvrtka, a Stella McCartney, dizajnerica koja se možda najviše zalaže za ovakvu politiku, u kolekciju za proljeće 2017. ubacila je majice s porukama poput “No fur” i “No leather” te tako pokušala i druge kuće potaknuti na poteze slične njezinima.

 
Nakić Martina

 
Poveznice:
Elle.hr http://www.elle.hr/moda/net-porter-odrice-se-zivotinjskog-krzna
InStyle http://www.instyle.com/news/netaporter-will-not-sell-fur
The New York Times https://www.nytimes.com/2017/06/09/fashion/yoox-net-a-porter-fur-ban.html

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.