Nicku Kyrgiosu smanjena suspenzija!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Zločesti deško svjetskog tenisa opet se nalazi u centru pažnje. Ovoga puta australski tenisač je suspendiran zbog sramotnog ponašanja na prošlotjednom Masters turniru u Šangaju. Australski teniski savez priopćio je da će mu prvotna suspenzija od tri mjeseca biti smanjena na tri tjedna jer je odlučio prihvatiti pomoć psihologa.
Kyrgios je tijekom meča protiv Mische Svereva bio potpuno nezainteresiran. Puštao je poene, svađao se sa sucem i gledateljima te se šetao po terenu. Zbog toga ga je Udruga teniskih profesionalaca (ATP) kaznio suspenzijom i novčanom kaznom od 25,000 dolara.

Nakon što je upitan o zvižducima publike na njegovo ponašanje tijekom meča, odgovorio je: „Ništa im ne dugujem. To je moj izbor. Nisam ih pozvao da me dođu gledati. Neka odu. Ako su već tako dobri u davanju savjeta, zašto nisu dobri kao ja?“

Izvor: www.pbs.twimg.com

Izvor: www.pbs.twimg.com

„Za mene je ova sezona bila duga i borio sam se za ozbiljnim ozljedama. Azijski turnir je bio posebno težak. Zbog pobjede u Tokiju i silnih putovanja moje se tijelo psihički i fizički slomilo. Žalim što moja sezona završava na ovaj način i što neću imati priliku sudjelovati na ATP finalu. To je za mene bio važan cilj. Razumijem i poštujem odluku ATP-a. Ovo ću vrijeme iskoristiti da se poboljšam na terenu, ali i izvan njega. Iskreno mi je žao i radujem se povratku u 2017. godini“, stoji u Kyrgiosovoj službenoj izjavi.
Ovo nije prvi put da se Kyrgios našao u nevolji zbog svog ponašanja. U ožujku prošle godine tijekom meča sa Stanislasom Wawrinkom, Kyrgios mu je dobacio da ga njegova djevojka vara. Zbog svog je „komentara“ kažnjen novčanom kaznom i udaljen s terena na 28 dana.

Izvor: www.atpworldtour.com

Izvor: www.atpworldtour.com

Svoju frustraciju često iskaljuje na gledatelje i suce te pri tome redovito rabija reket. Tako je na ovogodišnjem turniru u Cincinnatiju tijekom meča sa Bornom Ćorićem razbio tri reketa

Pojedini navijači nisu dobro prihvatili njegovu suradnju sa kompanijom Beats By Dre. Smatrali su da njihova zajednička kampanja nazvana Play By Your Own Rules ( Igraj po vlastitim pravilima) označava Kyrgiosov stav prema tenisu i pravilima igre.

                                                                                                                                                                                                     ANA IMBRIOVČAN

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.