Nimb ring – prsten za sigurnost

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Nedavno je na tržište izbačen proizvod zabavnog naziva – Nimb Ring. Radi se o prstenu privlačnog dizajna kojeg su osmislili američki inovatori u želji da svojim kupcima omoguće bezbrižno kretanje po svim područjima u bilo koje doba dana.

Budući da se posljednjih godina u brojnim društvima stavlja sve veći naglasak na osobnu sigurnost i osiguravanje što mirnijeg i bezbrižnijeg života dizajnerima je palo na pamet kako bi se na moderan prsten mogla postaviti tipka koja će odaslati signal za pomoć u bilo kojem potrebnom trenutku.
Prsten dolazi u bijeloj, crnoj i sivoj boji, a njegova glavna performansa je tipka za pomoć koja se automatski spaja na aplikaciju koja odašilje signal upomoć onoj osobi koju unaprijed odredimo za tu funkciju. Samim pritiskom na tipku osoba osjeća laganu vibraciju i tada zna da je signal poslan. Moguće je poslati znak upomoć članovima obitelji, policiji ili pak drugima koji posjeduju prsten i spojeni su na istu aplikaciju. Osoba koja zaprimi signal na aplikaciju dobiva točnu adresu onoga kome je pomoć potrebna i tada ‘spašavanje’ može početi. Također, ako se tipka slučajno pritisne, na jednostavan način je moguće prekinuti poziv upomoć i vratiti sve na početno stanje. Ono što se dodatno sviđa korisnicima je dužina trajanja baterije ovog pametnog prstena koja može izdržati i do dva tjedna što ga čini vrlo jednostavnim za korištenje.

Happy international women’s day! Who run the world? Girls with #Nimb on!

Objavu dijeli Nimb (@nimbring)

 

Za sada se za Nimb Ring pokazao veliki interes diljem svijeta, a cijeli projekt započet je preko popularne stranice Kick Starter. Cijena prstena je za sada 129 dolara, a proizvod se može naručiti preko njihove službene stranice ili pak Kick Startera. Ipak, valja napomenuti kako se izbacivanjem ovog proizvoda samo doprinosi razvijanju straha i osjećaja nesigurnosti među građanima koji su do sada možda živjeli na potpuno sigurnim lokacijama. Cijela ideja oko zastrašivanja građana i izbacivanje proizvoda za njihovu zaštitu među brojnima budi nezadovoljstvo jer se unatoč sve manjim stopama kriminala građane nastoji naučiti kako zapravo nigdje nisu sigurni.
Više pogledajte u videu:

Nika Prpić

 

 

Izvori:
http://www.buro247.hr/lifestyle/tehnologija/predstavljen-dizajnerski-prsten-s-tipkom-za-opasnost1.html
https://www.nimb.com/faq.html

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.