Nintendo izbacio novu konzolu s preko 20 dostupnih igara!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Kao jedno od najjačih imena na tržištu videoigara i igraćih konzola, Nintendo je ponovno  iznenadio svoju publiku. Novi uređaj koji se promovira kao nova prilagodljiva igrača konzola izašao je u javnost još za vrijeme SuperBowla.

Nintendo Switch pušten je u prodaju početkom ožujka 2017. godine, nakon brojnih reklama i teasera.
Inovativnost ove konzole je upravo u njezinoj praktičnosti i prilagodljivosti uvjetima igranja. Kako i sam Nintendo tvrdi, može se igrati kod kuće, u autu, u parku, s prijateljima, solo, pa čak i online!

https://c1.staticflickr.com/1/331/32131579222_0b7ed3caf6_b.jpg

https://c1.staticflickr.com/1/331/32131579222_0b7ed3caf6_b.jpg

Ekran na dodir koji je „baza“ uređaja je prijenosan, no također se može spojiti na televizor, ili bilo koji drugi ekran s HDMI ulazom. Kontroler se sastoji od ležišta za dva Joy-Cona, koji se mogu po potrebi odvojiti od ležišta. U nekim igrama, poput Mario Kart-a, Joy-Con se može okrenuti vodoravno (kao što to može Wii) i tako biti praktičniji samom igraču. A kako ima dva Joy-Cona, može se igrati s prijateljem!
Joy-Cone je također moguće fizički odvojiti od njihovog kućišta i spojiti sa svake strane ekrana. Ovaj dizajn izgledom podsjeća na Sonyjev PSP, te je idealan za igranje u javnom prijevozu ili sličnim situacijama. Za one situacije kad putujemo s prijateljima, Nintendo Switch ponovno nudi rješenje. Joy-Coni se mogu odvojiti od ekrana i služiti kao mini-kontroleri. Također, sam ekran ima svoj držač koji mu omogućuje da stoji uspravno na ravnim površinama. Još jedna od prednosti Switcha je njegova mogućnost spajanja na internet i igranja online s drugim igračima.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5e/Nintendo_Switch_Console.png

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5e/Nintendo_Switch_Console.png

Trenutno na tržištu su dvije varijante Switch-a, a jedina im je razlika u boji Joy-Cona. Dostupno je preko 20 igara, no upravo je to glavna zamjerka većine korisnika. Nijedna Nintendova igra koja nije rađeno specifično za Switch nije (i vjerojatno neće biti) kompatibilna s ovom konzolom. Uz to, nijedan kontroler također nije kompatibilan. Uz cijenu od 300 američkih dolara (i to samo za konzolu), Nintendo se pobrinuo da gamerskoj publici ne dosade sadašnji izbori na tržištu.

 

Marija Edita Feldi

 

Izvor: http://www.nintendo.com/switch/

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.