NK Dračice – “sveto jedinstvo, ekipa, nogomet”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

U kojem roku može demokracija zaživjeti? Odmah. U kojem roku demokracija može ostvariti rezultate kakvih se ne bi posramili svjetski klubovi, a bome niti neke države? Odmah. U kojem gradu se to dogodilo? U Đakovu. U kojem klubu se to dogodilo? U NK Dračicama.

Klub koji je u dvije godine pokorio ligu. Dobro, kako dečki u klubu vole reći, igraju zadnju ligu svijeta, ali i dalje ne znači da su im uspjesi manje važni. Kvartovski dečki, old school style, betonsko igralište za početak, svlačionice su bile obližnji grmovi, a tuširanje pod kišom. Sada igraju na stadionu NK Croatia, a u nedjelju podižu teško zarađeni trofej.

Izvor: Službena stranica NK Dračice

Ljudi moji, je li to moguće?
U klubu je registrirano 30 igrača i svih 30 se rotiralo na terenu jer je bitno da osjete igru, da osjete čar nogometa. Od tih istih 30 igrača samo trojica nisu poentirala, no to nije spriječilo Dračičane da imaju ogromnu gol razliku s postignutih 125 golova i primljenih samo šest. Među strijelcima se svakako ističe Stjepan Lucijanić koji je ove sezone postigao čak devet hattrickova od kojih sedam za redom, a već je nakon petog po redu ušao u Guinnesovu knjigu rekorda. Osim igrača koji poentiraju, imaju i vrhunske vratare koji ne daju lopti da takne njihovu mrežu. Naime, Mario Čolić i Davor Piplica već 1146 minuta nisu primili niti jedan pogodak. (Spavaš li mirno Gigi Buffone?!) Zahvaljujući takvoj statistici NK Dračice nisu poražene od rujna 2015. godine na domaćem terenu. Ove sezone imaju 22 pobjede, 0 poraza i 0 neriješenih utakmica.

Priču su prepoznali svi. Medij, gledatelji, ali i drugi poznatiji klubovi koji im nerijetko daju podršku. U nedjelju u 17:30 na domaćem travnjaku ovi će momci u crvenom podići pehar i dokazati moć najvažnije sporedne stvari na svijetu. Možda nemaju bogat bankovni račun, ali imaju bogatu priču.
Jednu želju imam moj živote ludi, da Dračice prvak budu, cijeli kvart poludi!

 

EVA GRGIĆ

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.