No Pasaran!: Recite to filmom

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Filmske večeri u Močvari predstavljaju tribinu koja će se održati u ponedjeljak (4. travnja) s gostima Igorom Bezinovićem, Draganom Jurakom i Antonijom Letinić. Tribinu vodi i moderira Mima Simić. Nakon tribine prikazat će se Bezinovićev dokumentarac ‘Blokada’ (2012.) u produkciji Factuma i Restarta. Ulaz je besplatan, a program počinje u 20,30 sati.

https://www.facebook.com/events/1544019622559304/

https://www.facebook.com/events/1544019622559304/

Iz najave izdvajamo:
Od početka 2016. svaki je dan za stanovnike Republike Hrvatske nova pustolovina vrijedna ekranizacije. Uistinu, uz malo političke volje Domovina bi bez dvojbe mogla ozbiljno konkurirati za mnoge prestižne filmske nagrade u svim kategorijama: od scenarija i režije, preko glume, pa do scenografije i specijalnih efekata. Prigodno, večerašnja tribina u Močvari bavi se analizom umjetničkih dosega političke proizvodnje novog poretka. Što se događa (u) hrvatskoj kulturi, posebice njezinom filmskom segmentu (programskom, proizvodnom, interpretativnom)? Što je nama njihova kulturna politika dala; tko, kako, zašto i kada odlučuje što ćemo gledati, što ćemo financirati, kako ćemo razumjeti? Tko je i zašto (ne)podoban, tko stručan? Koliko i kako se ovim preskriptivnim mehanizmima možemo oduprijeti – gledanjem, pisanjem, snimanjem? Koji su dosezi filma kao strategije političkog otpora (ali i dresure)?

Sva ta pitanja pretrest će, proširiti pa u sitne komadiće isjeckati neprispodobivi trojac – redatelj, scenarist, mahom dokumentarist Igor Bezinović, filmski i književni kritičar i prikriveni pjesnik Dragan Jurak, te perjanica kulturno-kritičke scene i prva bajuneta Kulturpunkta Antonija Letinić.

Mia Frleta

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.