Nova Nokia 3310 uskoro i na hrvatskom tržištu

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Jedan od najpopularnijih mobilnih uređaja s početka ovog stoljeća- Nokia 3310, koja je među mlađima bila popularna zbog svoje prepoznatljive Zmijice, a među starijima zbog spretnog dizajna i izdržljive baterije, ovih dana stiže na hrvatsko tržište, ali u novijem izdanju.

Pixabay

Nova Nokia 3310 koja je u svom novom ruhu dostupna već neko vrijeme diljem svijeta očekuje se uskoro i na našem tržištu. Premda se na službenim stranicama Nokije ne mogu pronaći informacije o izlasku nove inačice ovog legendarnog telefona u Hrvatskoj, na nekim internetskim portalima i na određenim ovlaštenim prodajnim mjestima već se mogu pronaći telefoni. Nova Nokia bit će dostupna po cijeni od 459 kuna, a osim u maloprodaji, bit će dostupna i kod teleoperatera.
Nova Nokia 3310 osvježena je novim dizajnom te dolazi u žutoj, narančastoj, srebrnoj i plavoj boji. Unaprijeđena je i većom radnom memorijom od 16 megabajta koju je moguće proširiti i MicroSD karticom od maksimalno 32 gigabajta, raspolaže kvalitetnijom kamerom od 2 megapiksela što je u odnosu na prvo izdanje ovog uređaja revolucionarno, ali ne i iznimno kvalitetno za današnje pojmove. Nokia 3310 unaprijeđena je i novom verzijom popularne igrice Snake te brojnim drugim performansama koje nudi. Osim toga ovaj uređaj ima bateriju koja može trajati i do 25 dana te izdržati do 22 sata telefonskih razgovora zbog čega je pobudila veliko zanimanje među svojim fanovima. Nokia je u uređaj ugradila i Bluetooth podršku što kod brojnih budi nostalgiju za danima kada su se tako izmjenjivale slike bez konstantnog pristupa internetu. Kako bi ovaj uređaj ipak prilagodili današnjem vremenu uvedena je i mogućnost instalacije ponekih mobilnih aplikacija te pristup Facebooku.

Pixabay

Kako ističu iz Nokije, ovaj uređaj bit će glavi hit ljeta kada će se tražiti izdržljivi mobilni uređaji koje nam nije šteta nositi na plaže. Već sada pokazalo se kako je nova Nokia 3310 izvrsna u ulozi drugog mobilnog uređaja što znači da ga brojni koriste kao nadopunu pametnim telefonima koje posjeduju.
Premda za sada svijet ludi za ovim genijalnim PR trikom od nekadašnjeg tehnološkog diva koji se nastoji vratiti na svjetsku tehnološku scenu, vrijeme će pokazati je li riječ o samo kratkoročnoj senzaciji ili pak o stvarnom povratku retro tehnoloških trendova u današnjem digitalnom svijetu. Nameće se sada pitanje je li retro postao hit ne samo na policama dućana s odjevnim predmetima, odnosno ulazi li retro trend i u druga područja?

 

Nika Prpić

Poveznice:
https://zimo.dnevnik.hr/clanak/ove-tri-stvari-morate-znati-o-novoj-nokiji-3310—468133.html
https://www.vecernji.hr/techsci/nokia-predstavlja-novi-3310-huawei-otkrio-p10-1152339
http://www.24sata.hr/tech/objavili-i-cijenu-nokia-3310-u-hrvatsku-stize-pocetkom-lipnja-525487
https://www.mobis.hr/proizvodi/mobiteli/nokia-3310-2017-3495/

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.